Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

09 Ağustos '07

 
Kategori
Futbol
 

İşte, müthiş iddaa tüyoları

İşte, müthiş iddaa tüyoları
 

İstanbul Büyükşehir Belediyesi – Fenerbahçe: 1

Kadir Topbaş’ın 1,5 sene sonra yapılacak yerel seçimlerde en büyük umudunun, İstanbul B.B. spor’un sergileyeceği yüksek performans olduğu öğrenildi. Belediyeye bağlı bu takımı şampiyon yapabilmek içinde elinden gelen her katkıyı vermeye hazır olduğu da kulislerde dile getiriliyor. Lige hızlı ve sansasyonel bir giriş yapabilmek içinde Fenerbahçe’yi göze kestirmiş durumdalar. Kadir Topbaş’ın verdiği emirle, bir haftadır, Fenerbahçe’nin Samandra tesislerinin suyun kesik olduğu iddia ediliyor. FB’li futbolcuların susuzluktan bitkin düştükleri, yeterli antreman yapamadıkları ve bit salgının yayıldığı kulaktan kulağa dolaşıyor.

Uzun süredir tesisleştirecek birşey bulamayan ve bu sebeple istifanın eşiğine gelen Aziz Yıldırım’ın da bu gelişmeden büyük bir mutluluk duyarak, Samandra'dan çıkış alan Riva deresi üzerine baraj inşa etmeye başladığı ve gerek Rüştü Saraçoğlu stadının elektriğini gerekse de Samandra tesislerinin suyunu buradan sağlamayı planladığı öğrenildi. Ancak barajın ligin ilk dört haftasına yetişmesinin zor olduğu ve bu durum karşısında yönetimin federasyona başvurarak Arap ülkelerinden susuzluğa dayanıklı futbolcu transfer etmek için, yabancı futbolcu sınırlamasının kaldırılmasını istediği de kulislerde dile getirilenler arasında.


Bu şartlar altında bu maça banko (1) diyoruz. Ama garantici arkadaşlar, (0-2)’de oynayabilirler.


Beşiktaş – Konya: 0


Biliyorum garantici arkadaşlar için en zor tahmin maçların berabere biteceği tahminidir. Oysaki maçlarda en çok karşılaşılan sonuçta beraberlik oluyor. Ancak bu maç için bana güvenmenizi istiyorum. Çünkü Konya’da bu maça çok önem verildiğini, hatta Cuma günkü namazın hutbesini bu konunun oluşturduğunu öğrenmiş bulunuyorum. Şehirdeki bütün şıh, şeyh ve hocalarda gerekli dua çalışmalarına başladıkları da yerel gazetelerde dile getiriliyor.


Ancak Beşiktaş’ta da bu gelişmeye karşılık boş durulmadığı gelen haberler arasında. Yıldırım Demirören’in, İran’dan çok ünlü bir hocayı transfer etmek istediği, ancak İran Yüksek Konseyinin ülkeyi bu mübarek kişiden mahrum etmek istemediği için izin vermediği belirtiliyor. Son çare olarak Demirören’in Sinan Engin’i ünlü hocayı ülkeden kaçak yollarla çıkarmak için görevlendirdiği ve Sinan Engin’in de sahte pasaport çalışmalarını başlattığı öğrenildi.


Eğer transfer Cuma gününe kadar yetiştirilir ve hocanın Eyüp Sultan’da namaz kılması sağlanabilirse, yüksek mevkilerden maçın berabere bitmesi için karar çıkabileceği düşünülüyor.


Galatasaray – Çaykur Rizespor: İptal


Ben, bu sene iddia severlerin Galatasaray maçına oynamamaları konusunda, her maç öncesinde uyarıda bulunacağım. Çünkü her maçta Feldkamp’ın kalp krizi geçirip maçın yarıda kalma olasılığı bence çok fazla. Hatta bunun lig boyunca yalnızca bir kez olacağına dair bir garantide yok. Her maç tekrarlanabilir bir şey bu. Ben bilirim, bu Almanlar son nefeslerini verene kadar iş disiplinine bağlıdırlar. Hatta bir iddiaya göre Feldkamp, Ali Sami Yen’de yedek kulübesinin arkasında bir bölgeye yoğun bakım ünitesi kurdurmuş, acil durumlarda bile takımı yalnız bırakmak istemiyormuş. Ancak bu bilgiyi tam olarak doğrulatamadım.


Ayrıca maçta bir iptal gerekçesi de, İstanbul’da her an deprem yaşanma olasılığı ve Ali Sami Yen’in de bu felaket karşısında oldukça yetersiz oluşudur. Bütün rakip takımların bu bilgiye sahip olduğu ve maçın aleyhlerine dönmeye başlayacağı zamanlarda, tribünlerdeki taraftarlarının “deprem oluyor” çığlıkları atarak, Galatasaray’ın gerek taraftarlarının gerekse de futbolcularının motivasyonunu bozmayı planladıkları da duyumlar arasında. Ayrıca Çay-Kur Rize kulübü yönetim kurulunun Deprem Dede lakaplı Prof. Dr. Ahmet Mete Işıkara'ya davetiye gönderdikleri maç boyunca tribünlerden halkı bilinçlendirecek konuşma yapması istendiği öğrenildi.


Bu nedenle sizlere bu sene Galatasaray maçlarını es geçmeye davet ediyorum sevgili iddaacılar.


Diğer önerilerim ise kısaca şöyle;


Ankaraspor - Ankaragücü;
(Tuş) Melih Gökçek’in tavsiyesini emir telakki eden futbolcuların Ankara’yı terk edip, memleketlerine gittikleri ve anne-babalarını ziyaret ettikleri öğrenildi. Zorunlu olarak Melih Gökçek’in sahaya çıkacağı, bu durum karşısında Emin Çölaşan’ın da acilen Gençlik ve Spor İl Müdürlüğüne başvurup futbolcu lisansı çıkarttığı ve üstüne para vererek Ankaragücü’ne transfer olduğu öğrenildi. Bu gelişme üzerine iddaa kurumu tarafından maçın futbol kategorisinden güreş kategorisine çevrilebileceği olasılığından bahsediliyor.


Trabzon - Sivas;
(Maç Sonucu; +4, 0) Trabzon’un bu seneki en büyük kozunun tribünlerde yer alacak “Beyaz Bereliler” grubu olacağı öğrenildi. Maçtan önce tüm taraftarlara beyaz bere dağıtılacağı ve baş boyunca taraftarların soğuk bir ifade takınacakları ve bununla ilgili olarak bir mimik ustasının kentte göreve başladığı sanat çevrelerinde dile getiriliyor. Trabzonspor’un, bu sene sahasında maç kaybetmesi zor. Ancak bu galibiyete karşın, Ziya Doğan’ın en az bir kez istifa girişiminde bulunacağına kesin gözüyle bakılıyor.


Gaziantep – Kasımpaşa;
(Banko 1) İstanbul’un kabadayıları ile ünlü mahallesi Kasımpaşa’nın, en büyük destekçisinin Başbakan Tayyip Erdoğan olduğu bir sır değil. Ancak karşısında da yılın en sıcak günlerini yaşayan ve bu sıcak dönemlerde de yemeklerinden çok dolaşım ve boşaltım yolu hastalıkları ile meşhur olan ilimiz (ilim) Antep var. Kasımpaşa’lı oyuncular maç günü tifo, paratifo, dizanteri tarzı hastalıklara kapılmadıkları takdirde maça ortak olabilirler. Ancak futbolcuların, bu hastalıklara yakalanmama olasılıkları da oldukça düşük. Federasyonun bu dönem Gaziantep’te oynanacak maçlar içinde 3 oyuncu değişikliği haricinde, basketboldaki gibi, her oyuncu için ikişer kez giriş çıkış yapabilecekleri tuvalet izni vereceği belirtiliyor.

Gençlerbirliği - Gençlerbirliği OFTAŞ; (Maç Sonucu; 0, +4) Arkadaşlar bu konudaki tüyom kesin. Bu sonucu elde etmek için, Ankara’da Gençlerbirliği taraftarlarının oturduğu bölgelerdeki iddaa bayilerinden oynanan kuponlara göz atmam yeterli oldu. Bu tip eküri takımların maçlarında beraberlik kesinlikle yazmayın. Çünkü lig boyunca iki kez karşılaşacaklar ve bir maçı birinin, diğer maçı da öbürünün kazanması halinde 3’er puanı hanelerine yazmış olacaklar. Oysaki iki maçta da beraberlik olması halinde ortada her iki takım içinde kayıp bir puan söz konusu. Maç öncesi İlhan Cavcav’ın yazı tura attığı ve sonucun bir şekilde dışarıya sızdığı edinilen bilgiler arasında.


Denizli - Bursa;
(Alt 2,5) Bu sıcaklarda oynanan maçlarda, forvet oyuncularından yüksek performans beklemek yanlış, gollü maç olma olasılığı çok düşük.


Kayseri - Vestel Manisa;
(Üst 2,5) Bu sıcaklarda oynanan maçlarda, defans oyuncularının ve kalecilerinin yeterli konsantrasyonları sağlaması zor, az gollü maç olma olasılığı çok düşük.

 
Toplam blog
: 453
: 1826
Kayıt tarihi
: 14.11.06
 
 

36 güneş yılı. 27 yıl G.antep, 9 yıl İstanbul. İstanbul, 90’lı yıllarda yaşandı, bitti.  Hep şe..