Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

12 Ağustos '07

 
Kategori
Özel Lezzet Durakları
 

Uzun Saçlı'nın Yeri- Medreseönü/Ordu

Uzun Saçlı'nın Yeri- Medreseönü/Ordu
 

Yolculuk yaparken verilen molalarda içilen bir bardak çayın keyfine tadına doyum olmaz. Ancak masanıza gelen çay değilde (afedersiniz) at sidiği formatında bir şey olursa ne keyif kalır içimizde ne de tadımız. Sizlere çayın çay olduğu, çayın lezzetini uzun süre unutamayacağınız bir mekan önereceğim: Uzun Saçlı'nın Yeri.

Karadeniz eski sahil yolunda meşhur Bolaman virajlarını bilirsiniz. Yeni yapılan sahil yolunda Perşembe'den başlayan tüneller serisinden sonra bu virajları görmeden yarım saatte Ordu'ya varıyorsunuz. Ama eski yolu tercih edip Ordu istikametine doğru devam ederseniz Medereseönü beldesinin merkezinden başlayan virajlı yokuşun başında, hemen solda tabelalardan bulabilirsiniz bu güzel mekanı.

Odun ateşi közünde, dağ suyu ile pişen çayın lezzetini gerçekten beğeneceksiniz. Bardakların, kaşıkların, mekanın içinin ve dışının temizliği de hemen dikkatinizi çekecektir. Ama hemen iki çay içip kalkalım derseniz size güle güle şimdiden. Çünkü bu leziz çayı içmek için 20-25 dakika beklemeniz gerekiyor. Bahçedeki çiçeklerin altına koyulan bir saksıda "kalite zaman ister"yazıyor. Mesajı alan bekler, zamanı olmayan gider.

Uzun saçlı kim peki? Adı Nusret Doğan, asıl işi profesyonel dalgıçlık. Kendisini gazetelerde çıkan haberlerde de görüyordum ama hiç fırsat olup duraklayamamıştım. 60'lı yaşlara gelmiş, saçlarına aklar düşmüş bir güzel insan.Kibar ve beyefendi. Zaten öyle olmasa uzun süre dayanamazdı esnaflıkta. Sahil yolunun etkilemediği nadir esnaflardan biri. Birçok esnaf kepenk kaparken onun işlerinde azalma yok. "Şikayetçi değilim" diyor ama fazla da konuşamıyoruz işleri çok yoğun. Çayı da kendisi demliyor, servisi de kendisi yapıyor ama herkese herşeye yetişiyor. Chuck Norris'i anımsattı biraz bana.

Sıra beklendiğini de duyduğumdan hep es geçmiştim Nusret Baba'nın mekanını. Bu sefer özellikle Giresun'dan kalkıp sırf çay içmek için Uzun saçlı'nın yerine gittim, iyi de oldu. 1970 yılından bu yana aynı mekanı işletiyor.Küçücük salonunu ünlü misafirlerinin fotoğrafları süslüyor. Ayrıca fındık ve ev ürünü reçelde satıyor dükkanda (kavrulmuş fındık harika, tavsiye ederim). Üç çocuk yetiştirmiş, üniversite okutmuş hepsine. Sahil tarafına inen merdivenden balık lokantasına iniliyor. Burayı ingilizce öğretmeni olan kızına hediye etmiş. Orası da hoş ve temiz bir mekan. Sabah kahvaltısı da veriliyor. Sabahları oradan geçenler ıskalamasınlar, dikkat. Deniz manzaralı WC leri ile de oldukça ilgi çekici. Nusret Baba'nın temizlik ve titizliğinin aynısı burada da var. Ancak biz yemek yediğimiz için balıkları başka zaman erteledik.*

Bundan sonraki yolculuklarımda bu yolu kullandığımda mola vermeden geçmek yok Nusret Baba'nın mekanı Uzun Saçlı'nın yerini.

*Blognot: Makinemı yanıma almayı unuttuğum için fotoğrafları gamsizseyyah.com ve karadenizolay.com sitelerinden aldım.

 
Toplam blog
: 242
: 1784
Kayıt tarihi
: 24.06.06
 
 

1970 doğumluyum.Karadenizin bir sahil şehrinden, hayatın güler yüzlü tarafına tutunmak için İstan..