Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

13 Ağustos '07

 
Kategori
Gönüllülük
 

Eski kıyafetler, dolaptayken ne işe yarar?

Eski kıyafetler, dolaptayken ne işe yarar?
 

Bugün, kullanılabilecek durumdaki eski kıyafetlerimi, ayakkabılarımı acaba nasıl değerlendirebilirim diye düşündüm ve aklıma muhteşem bir fikir geldi.

Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi'ne bağış yapmak. Hemen koşup hastaneyi aradım, böyle bir yardımı kabul edip edemeyeceklerini, ihtiyaçları olup olmadığını sordum. Görevli, kabul edebileceklerini ve çok ihityaçları olduğunu söyledi.

"Herkes, akıllılara yardım ediyor. Bunların da bir insan olduğu kimsenin aklına gelmiyor. Halbuki, öyle çok ihtiyacımız var ki..." Sözlerini duyunca yüreğim cız etti. Bazı hastalar, geldiğinde bir tek üzerlerindeki kıyafetle geliyorlarmış, giyebilecek ikinci kıyafetleri olmuyormuş. Bazılarını da bir süre sonra aileleri terk ediyormuş. Çoğunun taburcu olduğunda gidebilecek doğru düzgün bir yeri bile yokmuş.

Bütün bunları öğrendikten sonra, düşüncemi ve telefonda yaptığım konuşmayı aileme anlattım ve ailecek bir karar aldık. Bir hafta boyunca; bütün dolapları, çekmeceleri teker teker elden geçireceğiz ve bağışlayabileceğimiz ne varsa kutulara yerleştireceğiz. Fikrim herkesin hoşuna gitti.

Peki, ben bunu niçin yazıyorum? Şunun için; her şeyi yetkililerden beklemek doğru değil. Eğer, biz kendi aramızda bazı ayrıntıları görüp, bazı sorunlara çözüm bulabilirsek daha yaşanası bir Türkiye'ye sahip oluruz. Böyle bir şeyi de hangimiz istemeyiz ki!?...

Belki bunlar, size göre küçük şeyler olabilir ama giyebilecek ikinci bir kıyafeti olmayan biri için dünyanın en büyük şeyidir.

Bu arada bir hafta sonra gözlemlerimle birlikte tekrar yazacağım.

Hoşça kalın...

 
Toplam blog
: 45
: 9373
Kayıt tarihi
: 06.08.07
 
 

Fark ettim ki; çok okudum, çok araştırdım, çok gezdim, çok öğrendim ama az yazdım. Bir baktım ki,..