Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

30 Ağustos '07

 
Kategori
Blog
 

Eline, diline, beline, bir de klavyene sahip çık

Eline, diline, beline, bir de klavyene sahip çık
 

Ne güzel sözdür o “Eline, beline, diline sahip çık” sözü. Ne çok şey anlatır değil mi? Ne var ki bu güzel ve anlamlı söze bir ilave yapmak gerekiyor bence:

“Klavyene de sahip çık!”

Nasıl? Pek yerinde bir ilave olur değil mi? Özellikle de biz blog yazarları için.

Diyelim ki yaşadıkları Avrupa ülkelerinden anavatanlarına izne gelen vatandaşlarımız için bir yazı yazıp yayına verdiniz. O insanların anavatanlarındaki hal ve tavırlarını eleştiriyorsunuz. O kuralsız Türkiye trafiğindeki "magandalıklarını" ele alıp “Alaman’da da böylemi yapıyordun?” diye sorguluyorsunuz.

Elbette eleştirir ve sorgularsınız. Ama “Alamancı” diye o çiğ ifadeyi kullanıp hakaret edemezsiniz. Söz konusu yazınıza terbiye sınırlarını aşan yorumlar (Alamancılar it gibidir, onların yüzde doksanı zavallıdır) geldiğinde yayınlamak zorunda değilsiniz. Yayınladığınız an siz de o hakaretlere katılmış olursunuz.

Biz blog yazarlarına birer sayfa tahsis edilmiş. Kendi kendimizin editörü olup hem yazılarımızı hem de bize gelen yorumları denetim altında tutmamız gerekiyor. Sayımız ikibinleri çoktan aştı. Söz konusu olan yüzlerce yazı, binlerce yorum ve mesaj! Editörler açısından kolay bir iş değil ve gözden kaçırdıkları yazı ve yorumlar olabiliyor.

Başta Almanya olmak üzere Rusya steplerinden Amerika’ya, Avustralya’dan Libya çöllerine kadar uzanan coğrafyaya yayılmış altı milyonluk bir kitle söz konusu ve bu kitle ülkemizin zenginliği. Bu insanlar dört dörtlük olmayabilir ama onlardan bahsederken “Alamancı”, “Maganda” gibi ifadeler kullanmak pek şık bir davranış olmaz sanırım.

Hele hele “İt gibidirler ve yüzde doksanı zavallıdır” diye hakaret etmek kimsenin haddi değildir.

Konuyu kişiselleştirmeden dile getirmeye çalıştım. Beni rahatsız eden söz konusu yazı ve yorum tüm ricalarıma karşın yayından kaldırılmadı.

Gereğinin yerine getirilmesini tekrar rica ediyorum.

Saygılarımla..

 
Toplam blog
: 312
: 1658
Kayıt tarihi
: 10.02.07
 
 

Önceleri konuşurdu insanlar, "yazmak", sonraların işi... Duygu ve düşüncelerimizin yanı sıra gözl..