- Kategori
- Yemek - Mutfak
Pekmezli kabak tatlısı
Bal kabağı serimizi bitirdim diye seviniyordum ki ablamın aklına pekmezli kabak tatlısı geldi. Ya, abla bu bana yapılır mı ? Hazırla, pişir ... Onca zahmeti çek, sonra da blogdaşlarla paylaşma .Olur mu öyle ? Hadi şimdi fotoğraf çek , bilgisayara yükle, blog gir .... Sonra bekle; kaç kere okundu, kaç yorum aldı ? E güzel ablam , e güzel ablam , gecenin bu saatinde ...
Yat , kalk; kabak. Rüyalarıma bile girdi.Rüyama bir peri gelmiş.Benden balkabağı istemiş.Koşup hemen mutfaktan, bin bir güçlükle kabağı getirmişim.Peri sihirli değneğini kabağa dokundurmuş , " dile benden ne dilersin" demiş.Bende "pekmezli kabak tatlısı " demişim. Aman Allah ' ım , dileğe bak !Bilseydim tutacağını , dilermiydim hiç pekmezli kabak tatlısı ?
Ablamı da , periyi de kırmayayım en iyisi.Yapayım şööööyle bir pekmezli kabak tatlısı da , ağzımız tatlansın bari .
Malzemeler
1 su bardağı kara üzüm pekmezi
2 su bardağı toz şeker
yarım bardak su
Kabak
Kabağın kabuğunu soyup , yıkayalım. Uzun uzun doğrayalım.Üzerlerine toz şeker serpip , 3 -4 saat bekletelim.Ya da bu işlemi akşamdan yapın. Benim işim acele , ablama yetişmesi lazım.Tencereyi ocağa koyalım.Suyu ilave edelim.Şeker eriyinceye kadar harlı ateşte kabakları pişirelim.Pekmezi tencereye dökelim, altını kısalım.Kısık ateşte , kabaklar pekmezi çeksin. Altını kapatalım.Servis yaparkan tencerenin dibinde kalan pekmezli suyu kabakların üzerine dökelim.Cevizle süsleyelim.İşte size , şahane bir 'pekmezli kabak tatlısı ' !
Afiyet olsun.