Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

09 Aralık '07

 
Kategori
Teknoloji
 

Atıf Ünaldı (1)

Atıf Ünaldı (1)
 

Teknoloji Danışmanı Sayın Atıf Ünaldı'yla teknoloji üzerine söyleşi yaptık. ÜNALDI önemli bilgiler verdi. Bu söyleşiyi üç bölüm halinle sizlerle paylaşacağım...

Boğaziçi Üniversitesi Fizik Bölümü' nde eğitim aldığı yıllarda Türkiye' de ilk kez iki bilgisayarı telefon hatları üzerinden konuşturan BBS sistemini kurarak, Türkiye' deki ilk internet ağını oluşturdu. 1992 - 1994 yılları arasında Radyo D' de ( Radyo Kulüp ), ' Farenin Kuyruğu ' adlı yine Türkiye' deki ilk internet ve bilgisayar informasyon programını yaparak başka bir ilke daha imzasını attı. 1994 senesinde Kanal D televizyonunda her gece canlı yayınlanan RadyoNet adlı programın sunuculuğunu, yapımcılığını ve gece yayını sorumluluğunu üstlendi. Bu program Türkiye' de tamamı canlı bilgisayar görüntülerinden oluşan ilk programı olmuştur.

Atıf ÜNALDI 1994 - 1996 seneleri içinde Anadolu. Net isimli Türkiye' nin ilk internet servis sağlayıcısının Genel Müdürlüğü' nü üstlendi. 1996 - 1997 yılları içinde 1. Dünya Hava Oyunlarının internet süpervizörlüğünü yaptı, bu arada sporcuların internet ve internet üzerinden kayıt sistemlerini gerçekleştirdi. 1998 yılında Sabah Grubu' nun internet süpervizörlüğünü de üstlendi ve Sabah Kitapları' nın internet üzerinden satışına dair yapılan projeye de danışmanlık yaptı. Yine aynı yıl içinde Milliyet Grubuna bağlı .Net Dergisinde ' Yeni Ufuklar ' adlı köşeyi yazdı.

1999 yılında ise İhlas.Net' in webmaster' lığı görevini üstlendi ve İhlas.Net portalini projelendirdi ve yönetti. Yine aynı yılda Sabah Grubu' na bağlı bilişim sektör dergisi Pcweek' te köşe yazarlığı yaptı. Bu esnada Artmedya isminde bir webtasarım şirketi kuran Ünaldı, BRT televizyonunda yayınlanan, yapımcısı olduğu GeceNet adlı bir internet magazin talk show programını hazırladı ve Romina Özipekçi ile birlikte sundu. Daha sonra Akşam grubu tarafından çıkarılan C@nteen dergisinde bir yıl kadar köşe yazarlığı yapan Atıf ÜNALDI aynı dönemlerde bir yıl kadar İstanbul Üniversitesi Seramik Bölümünde Web tasarımı konusunda dersler verdi. İnterprobil grubunun kurulmasıyla C@nteen'deki görevinden ayrılan Atıf ÜNALDI, EkoTimes dergisinin kuruluşundan son gününe kadar dergide köşe yazarlığı ve bilişim editörlüğü görevini yaptı. Atıf Ünaldı bu dönemde Computerlife Dergisinin de köşe yazarlığı görevinde bulundu.

Daha sonra Finansal Forum Gazetesinde her Çarşamba bilişim sayfalarında köşe yazarlığı ve editörlük yaptı. Buybye.com' un marka danışmanlığını yapan Ünaldı, daha sonra Technology Channel' da TRON adlı programın yapımcılığını ve sunuculuğunu gerçekleştirdi. 2004 Aralık ayı itibariyle Star Medya Grubu' nda IT Direktörlüğü görevini üstlenen Ünaldı, aynı dönemde Star gazetesinin STARTEK ekinin Yayın Yönetmenliği' ni de üstlendi. Daha sonra Rock Fm' de Teknorock programını yapan Ünaldı aynı zamanda Kanal D ve Star Tv'nin İnternet Müdürlüğü' nü yaptı. Doğan TV Grubu özel projeler danışmanlığı görevinde de bulunan Atıf Ünaldı, PC Magazin dergisinde köşe yazarlığı yaptı. Uluslararası fon yönetim şirketi GEM grubun Türkiye’deki iştirakleri arasındaki İnfoKarma kanalında ' a.t.f. ile teknoloji gündemi ' programının yapım ve sunuculuğunu gerçekleştiren Atıf ÜNALDI aynı zamanda Kral TV’ de Netizen isimli infotainment programının yapımcı ve sunucusudur.

Microsoft' un desteklediği Sitebuilders adlı grubun kurucularından olan Ünaldı, tüm Türkiye' de bu grupla ' web tasarımı ', ' mobil internet ', ' e-ticaret ', ' internet reklamcılığı ' gibi konularda konferanslar, seminerler, açık oturumlar düzenlemiştir. Halen Türkiye' de internet ve e-iş ile ilgilenen kişi ve kuruluşlara danışmanlık ve eğitim çalışmalarını da başarıyla yürütmektedir.

Bilişim Sözlüğü ( Microsoft - Medicat Sponsorluğunda ) Kapital Yayınevi

2002 - Altın Örümcek Web Yarışması
2003 - Altın Örümcek Web Yarışması
2004 - Grafi2000 Flash Animasyon Yarışması
2004 - Altın Örümcek Web Yarışması
2005 - Altın Örümcek Web Yarışması
2006 - Web Award ( Web Marketing Association)
2006 - Altın Örümcek Web Yarışması

Yeni Türkiye Dergisi Mart 1998 ' Bilgi Toplumu Türkiye' sinde İnternet Yapılanması '
Yıldız Teknik Üniversitesi Yayınları, 1994 ' Web' te tasarım kriterleri '

1999 - Microsoft Merkezinde Sitebuilders bilgilendirme ve e-ticaret ve web tasarımı seminerleri (İstanbul)
1999 - Microsoft bünyesinde Web tasarımı, e-ticaret, Medya Teknolojileri seminerleri ( Ankara, İstanbul, İzmir, Konya, Antalya )
2000 - Kosgeb bünyesinde e-ticaret seminerleri ( Ankara )
2000 - Fatih Üniversitesi e-ticaret seminerleri ( Ankara )
2000 - Bilgi Üniversitesi internet seminerleri ( Konuşmacılar: Microsoft Türkiye Genel Müdürü Süreyya Ciliv, Atıf Ünaldı )
2000 - Bilişim 2000 faaliyetleri içinde e-ticaret ve web tasarım seminerleri ( İstanbul )
2003 - PRCI Turkiye (Istanbul)
2003 - Wireless Forum ( İstanbul)
2003 - ODTU ( Ankara )
2003 - Mobiliz.biz ( İstanbul )
2004 - PRCI ( İstanbul )
2006 – Mediacat Wrokshop
2006 – Miadap Çalışma Grubu
2007 – Miad ( Malatyalı İş Adamları Derneği ) Online Pazarlama Konferansı

1992 - İki radyo otomasyon sisteminin kurulumu ( Radyo Kulüp ve Radyo C (1995))
1994 - Kanal 6 Televizyonunda yayınlanan ve izleyicilerin katılımıyla oynanan iki bilgisayar programının yazımı ( Crossword ve Puzzle )
1998 - Tv reklam departmanı otomasyonunu sağlayan bir bilgisayar programı

1996 - Windows Commander
2000 - Babylon İnternet Sözlüğü
2002 – Sitepublisher
2003 – Google ve Democracy Player ( miro) nun çalışmalarında gönüllü bulunmaktadır

http://www.esmakahraman.com/atif-unaldi-1/

*****

http://atfworkshops.com/

http://atif.unaldi.org/

Türkçeleştirilmesini Yaptığı Yazılımlar

Yazılımları

Konferans, Seminer ve Profesyonel Aktiviteler

Yayınlanmış makaleler

Jürisi Olduğu Yarışmalar

Yayınlanan Kitapları

 
Toplam blog
: 1929
: 661
Kayıt tarihi
: 11.11.06
 
 

  Hayatı ciddiye almam, emeği çok ciddiye alırım. Dünyanın en vazgeçilmez üçlüsü; çocuklar, çiçek..