Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 
 

Bashico Doğal Anneyim Başak Pirtini

http://blog.milliyet.com.tr/bashico

06 Ocak '08

 
Kategori
Hayvanlar Alemi
 

Sokak hayvanı portreleri: Buket sizlere ömür

Sokak hayvanı portreleri: Buket sizlere ömür
 

Buket


Tüm üç renkli kediler genetik olarak dişi olurmuş. Bunu öğrendikten sonra tüm gördüğüm 3 renkli kedilere bakıyorum. Gerçekten de hepsi dişi. Buket kızımız da bizim ofisin bahçeside takılan, arada toplantı odamıza girerek kediden korkanları yerinden zıplatan 15 yaşında bir hanımefendiydi. Bir ara toplantılarımıza casus olarak katıldığını bile espri konusu yapmıştık. Çünkü hiç bir yere dokunmadan sadece konuşulanları dinliyordu :) Belki de çok az konuşan bir filozoftu, eminim bir sürü şey öğrendi toplantılarda :)

Aslında Buket Tüyap'ın sahibinin kedisiydi. Tüyap yeni yerine taşınınca bahçede dolaşmaya alışmış Buket fuar alanında çıldırmış. Onlar da tekrar eski yerine yollamışlar. Sonra da her hafta Tüyap'tan mama göndermeye başlamışlar. İşte bence hayvan sevigis böyle bir şey.

Herhalde kuru mamadan olsa gerek devamlı boynunda yaralar oluyordı. Aslında oldukça sessiz kendi halinde bir kediydi. Bir ara nerdeyse obez dedirtecek kadar şişmanlığından da pek eser kalmadı. Boynundaki farkettiğimiz kanlı bir kaç büyük yaradan yakındaki bir Kurt köpeğinin dişleri arasından zor kaçtığını tahmin ettik. Herhalde büyük depresyon geçirdi ki, bir anda hiç bir şey yiyemedi ve çok kilo verdi. Kedilerin ne kadar kolay kilo alıp, zor verdiğini bilenler bunun sadece çok derin sarsıntılar sonucunda olduğunu tahmin edebilir. Sonrasında Buket biraz ofisteki yemeklerden arta kalan köfte ve tavuklarla beslenmeye devam etti. Tam biraz toplarlanmıştı ki, bir gün kayboldu. Bizim aklımıza gelen herhalde öleceğini anladı ve uzaklara gitti şeklinde oldu.

İşte bir kedicik olan Buket kendini seven pek çok insanın günlük hayatında yer aldı, herhalde sokaklarda ve bahçede en uzun yaşmış kedilerden biridir. İnsanlar gibi hayvanların da yeni hayatlarını yaşamak üzere tekrar dünyaya geldiğine inanıyorum. Eğer çok uzaklara gittiysen sevgili Buket yeni bir hayatta bir gün tekrar görüşmek üzere...
 
Toplam blog
: 201
: 11799
Kayıt tarihi
: 07.12.07
 
 

Tüm blog severlere merhaba! Boğaziçi Kimya bölümü mezunuyum. Bilişim sektöründe toplantı, etkinli..