Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 
 

Bashico Doğal Anneyim Başak Pirtini

http://blog.milliyet.com.tr/bashico

03 Ocak '08

 
Kategori
Hayvanlar Alemi
 

Sokak hayvanı portreleri: sokak yogası

Sokak hayvanı portreleri: sokak yogası
 

Yogi kedi


2008 yılına biraz hareket ile başlamakta fayda var. Ben yogayı düzenli olmasa da uzun bir süredir yapıyorum. Yoga hakkında yazılmış o kadar fazla blog var ki faydalarından bahsetmeye gerek yok :)

Peki bir kedinin aslında tam bir yogi gibi hareketleri mükemmel bir şekilde yaptığına hiç tanık oldunuz mu?

Belki pek çok kez gördünüz ama kedileri yogi olarak düşünmediniz. Mesela yogada kedi hareketi, aynen kedilerin yaptığı gibi dört ayak üzerinde sırtı yukarı kavis yaptırır ve mükemmel bir rahatlama sağlar...

Kedilerin omurgaları o kadar esnektir ki kafalarını 180 derece arkaya döndürerek sırtlarını kaşırlar, bacaklarını aynen çinli jimnastikçiler gibi öyle bir kaldırırlar ki, bacaklarının arkasındaki tüylere bile erişirler. Vücutlarında direk erişemedikleri tek yer yüzleri ve kulaklarıdır. Onları da ön ayaklarını yalayıp başlarına sürerek sevimli bir şekilde temizlerler. Kedilerin en çok hoşuma giden tarafları her zaman kendilerini özenle yalayarak tüylerini taranmış ve temiz tutmalarıdır.

İşte resimdeki yogi kediyi de ofisin yanında günlük jimnastikle karışık temizlik seansını yaparken yakaladım.

Biraz sırtımızı kaşıyalım, sonra da biraz sol ayak esnetelim... Siz de oldukça bunu etkili bir yoga hareketi olarak evde uygulayabilirsiniz. Tabii aynı esnekliğe ulaşmak için herhalde çok uğraşmak gerekecektir. Yoga aslında doğadaki hareketlerin insan vücudu ile taklit edilmesidir. Dağ, ağaç, aslan, kedi, köpek pozlarını yapanlar bilir. O zaman aslında tüm kediler yogidir demek de sanırım doğru olacaktır. :)

Herkese sağlıklı bir yeni yıl dilerim.

 
Toplam blog
: 201
: 11799
Kayıt tarihi
: 07.12.07
 
 

Tüm blog severlere merhaba! Boğaziçi Kimya bölümü mezunuyum. Bilişim sektöründe toplantı, etkinli..