Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

11 Ocak '08

 
Kategori
Blog
 

Baharda İnönü'de

Baharda İnönü'de
 

CEMAL UYGUN MBiNÖNÜ BAHAR BULUŞMASI


Her biri ayrı güzellikte MB buluşmaları yaşanıyor. Sonuncusu, 26 Ocak’ta Şile’de olacak. Leyla Önder arkadaşımızın girişimi ile gerçekleşecek bu toplantıya ne yazık ki katılamayacağım. Katılanların yazdıkları yazılar ve fotoğraflarla yetineceğim. Keyifli ve mutlu bir buluşma olmasını diliyorum.

27/28 Ekim tarihinde, Türkün makus talihinin de yenildiği yerde, Eskişehir/İnönü’de de bir araya geldik. Güzel bir buluşma oldu. Katılanlar da, katılamayanlar da bu buluşmanın tekrarlanmasını istediler. Konuya ilişkin yazılar yazıldı. Yapılan yorumlarda bu istek dile getirildi.

14 Aralık tarihli yazımda, böyle bir buluşmanın yapılması için sizlerin yardımlarınızı istedim. Bu buluşma için gereken en önemli şeyin de, bir sponsor desteği olduğunu belirtim.

30 Aralık tarihinde, MB yazarlarından, Sevgili Dostum Pirmete de, “Eymirden sevgilerle” başlıklı yazısında konuya değindi ve “Böyle bir sponsorluk Milliyet’ten başkasına yakışmaz” diye yazdı.

2 Ocak günü Sevgili Başak Hanım’dan aldığım elektronik posta ve sonraki gelişmeleri sizlerle de paylaşmak istedim.

Merhaba Talip Bey,

Sevgili Pirmete’nin yazdığı blogla ilgili olarak sizden bazı bilgiler almak istiyoruz. Söz konusu sponsorluğun maliyeti hakkında bize tahmini bir rakam söyleyebilir misiniz? Tam olarak nasıl bir etkinlik olmasını planlıyorsunuz? Bize konu hakkında ayrıntılı bilgi verebilirseniz çok mutlu olacağız ve koşuları değerlendireceğiz.

diyordu.

Hemen Yanıtladım;

İletinizi aldığım zaman duyduğum mutluluğu nasıl anlatabilirim? Bilmiyorum.

 

İzin verirseniz, bu konuda önümüzdeki günlerde size çok detaylı bir bilgi notu hazırlamak isterim.

 

Konuya ilişkin olarak, bir bilgi olacağı umuduyla 14.Aralık tarihli bloğumun lingini aşağıya yazacağım.

 

İlginiz için çok teşekkür ederim.

Saygılarımla..

 

Talip Bölükbaşı

 

http://blog.milliyet.com.tr/Blog.aspx?BlogNo=80799

 

Konuyu, Türk Hava Kurumu Genel Başkanı Sayın Yusuf Güngör’e ilettim. Genel Başkanımızın talimatı ile; THK Genel Sekreteri Sayın Mehmet Pınar Başkanlığında, Gökçen Havacılık Direktörü Sayın Tarık Akça, Eğitim Müdürü Sayın Ünay Kutlay ve İnsan Kaynakları Müdürü Sayın Salim Kaya’dan oluşan bir çalışma gurubu oluşturuldu. Bu arkadaşlarımızın yaptıkları çalışmanın sonuçlarını aldıktan sonra; söz verdiğim “bilgi notunu” hazırladım ve 5 Ocak günü gönderdim.

 

Gazetemiz Milliyetin destekleyeceği bir buluşma olmasını çok istediğim, “MB İnönü Bahar Buluşması” ; 17.050.00 YTL*(On yedi bin elli) tutarında bir destekle gerçekleştirebilecek bir projedir.

 

Malumları olduğu üzere; Türk Hava Kurumu, Yüce Türk Ulusu’nun yardım ve destekleri ile Büyük Kurtarıcı Mustafa Kemal Atatürk’ün “ İstikbal Göklerdedir” buyruğu ve “Kanatlı Bir Türk Gençliği Yetiştirilmesi” özlemini, yaşama geçirme görevini yerine getirme çabası içinde olan, bir cumhuriyet kurumudur.

 

Bir önceki MB toplantımızda; konaklama ve yemek giderleri dışında, gerçekleştirilen havacılık etkinlikleri giderlerinin tamamı THK tarafından karşılanmıştır.

 

MB İnönü Bahar Buluşması için yukarıda belirttiğim miktardaki destekle, 150 kişilik bir katılımcı gurubun; dört ayrı seçenek içinden ( Planör, microlıght, yamaç paraşütü ve AN2 toplu uçuşu) seçilecek havacılık etkinliğinden üçünü gerçekleştirmeleri, 1 sabah kahvaltısı, 1 öğle yemeği, 1 akşam yemeği ( Havuz başında, mangal partisi olarak düşünülen yemekte; ızgara çeşitleri, salata, meyve ve kişi başına limit yerli içki), iki gün boyunca çay kahve ikramları, son gün sandviç ve meyve suyundan oluşacak kumanya ve konaklama giderleri karşılanacaktır.

 

Bu etkinlik için THK yönetimince önerilen tarih 21/22 Haziran 2008’dir. Ancak, 2008 yılı ÖSS sınavı tarihine ilişkin bir bilginin elimizde olmaması nedeniyle, (ÖSS’nin aynı günlere rastlaması halinde) söz konusu tarihin( Cumartesi/Pazar günlerine rastlaması koşulu ile) değiştirilmesi de mümkündür. 21 Haziran 2008 tarihinden önce bu projenin gerçekleşme olasılığı ne yazık ki yoktur.

 

İki gün olarak planlanan bu buluşmada; cumartesi günü sabahtan başlayarak, konukların gelmesi, kayıt kabul, yerleşme, tanışma ve öğle yemeğinin ardından, havacılık etkinliklerinin yapılması planlanmaktadır. Gün batımı ile konukların Brifing Salonu’na alınmaları ve THK tanıtım etkinlikleri yapılacak, akşam yemeği için havuz başına geçilecektir. Havuz başında yenilen akşam yemeği sırasında Katılmaları halinde; Milliyet Gazetesi Yöneticileri ve THK Yöneticilerinin konuşmaları da gerçekleşecek, şarkılı-türkülü bir gece yaşanacaktır. ( temin edilebilmesi halinde, bir orkestranın da bulundurulması düşünülmektedir.) Pazar günü; havacılık etkinliklerine devam edilecek, katılımcıların İnönü Karargah Müzesi ve İnönü Şehitliğini ziyaretleri sağlanacak ve Kumanya ikramında bulunulacaktır. Buluşma bu etkinliklerin ardından sonlandırılacaktır.

 

Gazetemiz Milliyetin istemesi durumunda; hava araçlarına Milliyet Gazetesi Flamaları, reklam afişleri asma olanağı yanında, Doğan Medya Gurubuna bağlı TV Kanallarının çekim yapmaları, sanatçıların katılacağı eğlence programları çekmeleri de olanaklı olabilecektir.

 

MB Yazarı konuklarımızın öğrenci yatakhanelerinde konaklamasının sağlanacağı bu buluşmada; Milliyet Gazetesi Yönetici ve Yazarlarının da katılmaları halinde, Üçü VİP olmak koşulu ile, özel lojmanlar sağlanması da olasıdır.

 

 

Haberleşme ve konuya ilişkin ayrıntılı bilgi istenmesi durumunda görüşebilmek için telefon numaralarımı aşağıda yazacağım.

 

İnönü Bahar Buluşması’nın gerçekleşmesi ve gazetemizin bu buluşmaya destek olmasını umuyor, saygılarımı gönderiyorum.

 

 

Talip Bölükbaşı
Türk Hava Kurumu
Çankaya Şube Başkanı
Genel Yönetim Kurulu Sekreter Üyesi

 

 

 

 

Not: Bu buluşmanın adının “Cemal Uygun MB İnönü Bahar Buluşması” olması benim önerimdir. “Cemal Uygun” için, lütfen ilgili blogu okumanız dileği ile..

 

http://blog.milliyet.com.tr/Blog.aspx?BlogNo=80100

 

*KDV dahildir ve fatura verilecektir.”

Bu iletimin yanıtını da; 9 Ocak günü aldım.

“Talip Bey merhaba,

Ayrıntılı mailiniz için çok teşekkürler… Mailinizi yöneticilerimize ilettim. Sizi gelişmelerden haberdar edeceğim.

Görüldüğü üzere; Cemal Uygun MB İnönü Bahar Buluşması ile ilgili sevindirici gelişmeler var. Haydi hazırlıklara başlayalım.

Unutmayın1: THK Yangın Uçağı alım kampanyası için, tüm operatörlerden yangın yazıp, 3919’a gönderin. Bedeli 6 YTL’dir. Ülkemize katkısı, yemyeşil ormanlar.

Unutmayın2: Bir Cumhuriyet Kurumu olan THK’na üye olun. Rejime ve Cumhuriyet kazanımlarına sahip çıkmanın bir yolu da, rejimin ve Cumhuriyetin kurumlarına sahip çıkmaktır.

 
Toplam blog
: 182
: 2395
Kayıt tarihi
: 29.01.07
 
 

10 Kasım 1954 tarihinde doğdum. Sosyal Hizmet Uzmanıyım. Pilotum. (ultralight licence no:151)..