Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

28 Ocak '08

 
Kategori
Eğlence - Hobi
 

Hobinin önemi

Hobinin önemi
 

İnternetten alınmıştır


Hobi; kazanma veya kaybetme stresi içermeyen kişiye göre değişebilen içerikteki zihinsel ve bedensel egsersizlerdir. 

İnsanların sağlıklı bir bedene, yaşam masraflarını karşılayacak işe, cinselliğini paylaşacağı partnere ve sosyal kimliğini bulacağı çevreye ihtiyacı vardır. Bütün bunlar için de çaba gereklidir. Çabaların doğru şekilde verilmesi kazandırır, yanlış şekilde verilmesi kaybettirir. Kazanmak sevindirir, kaybetmek üzer, ama her ikisinin ortak yanı insanda yarattığı gerilimdir. Gerilimin yok olması deşarj olmaya bağlıdır. Deşarj olmakta kişinin hobilerine zaman ayırması ve doğru hobiler seçmesine bağlıdır. Hobisi olmayan her insan bence gergindir, gerilmiştir. 

İnsanın kendini doğru tanımlaması, hedeflerini doğru belirlemesi, kapasitelerini doğru kullanması kadar hobilerini doğru seçmesi de önemlidir. Hobisi olamayan insan, günlük yaşamda üstlendiği negatif enerjiyi üzerinden atamaz. 

Yürümek, yüzmek, bisiklete binmek, sanatsal olayları izlemek, alternatif konularda sohbet etmek, müzik dinlemek, resim yapmak, fotoğraf çekmek veya benzeri hobilerden birkaçını seçmek, insan için doğru kimliğin bir parçasıdır. Hobiler zihinsel ve bedensel eksersizleri birlikte içermelidir. 

Sporu karşılaşma halinde yapmak, taraftar olarak spor karşılaşmalarını izlemek, iskambil, tavla oynamak gibi içinde kazanma veya kaybetme duygularının olduğu oyunlar kimi zaman insanın deşarj olması yerine gerilmesine neden olabilmektedir. 

Doğru hobiler motivasyona, yanlış hobiler de de-motivasyona neden olacağından hobi seçimi çok ciddiye alınmalıdır. 

Doğru olan, hobi seti oluşturmaktır. Hobi setinde, bedensel aktivite, zihinsel eksersiz, estetik değerler, kişisel gelişim ve sosyal iletişim içeren etkinliklerin olması kişinin sürekli gelişimini sağlar. 

Bence bir devlet adamının, işadamının, işkadınının, sorumluluğu olan herkesin, tatile zaman ayıramaması, hobileri ile uğraşamaması büyük bir problemdir. Birikiminiz ve üstlendiğiniz sorumluluğunuz kadar hobiniz de olmalıdır. "Hayatımda hiç tatil yapmadım" diyen devlet adamı yaşadığı gerginlikle bence önce bedenine sonra ülkesine zarar vermiştir. Kendini vazgeçilmez zanneden bir megaloman olabilir. 

Hobiyi ciddiye almayan insanları ciddiye almamak gerektiğini düşünüyorum. 

 
Toplam blog
: 617
: 1221
Kayıt tarihi
: 03.12.07
 
 

Her kesimi anlama ve kabullenme bilincimle; her kişinin asgari yaşam şartlarına sahip olabildiği,..