Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

07 Mart '08

 
Kategori
Spor
 

Alman panzeri Anderlecht'i ezdi geçti

Alman panzeri Anderlecht'i ezdi geçti
 

http://www.fcbayern.t-com.de/en/


Alman panzeri Belçika’daydı

UEFA kupasını almaya en yakın aday olarak gösterilen Bayern Munich, deplasmanda Belçika temsilcisi Anderlecht’i 5-0’lık skorla ezdi geçti. Rakibine tur için şans bırakmayan Munich UEFA’da karşılaşacağı rakiplerine şimdiden göz dağı verdi.

Milli futbolcumuz Serhat Akın’ın forma giydiği Anderlecht, bir başka milli yıldızımız Hamit Altıntop’un forma giydiği Bayern Munich karşısında tutunamadı.

Serhat’ın takımı dağıldı

UEFA çeyrek final ilk maçında karşı karşıya gelen millilerimizden Hamit’in takımı Bayern Munich, Serhat’ın takımı Anderlecht’i evinde 5-0’la bozguna uğrattı. Anderlecht’e karşı ilk golü Hamit atarken, Bayern’in forvet oyuncuları Luca Toni, Lucas Podolski ve Miroslav Klose birer gol attı. Farkı getiren skor maçın yıldızı Frank Ribery’den geldi. Marcin ilk yarıda gördüğü iki sarı kartla takımı yalnız bıraktı.

Türkiye’nin yakından tanıdığı bir başka yıldız Ahmed Hassan, Thomas’ın yerine oyuna girdi ancak pek bir varlık gösteremeden maçı tamamladı. Alman panzeri Belçika temsilcisine rövanş için şans tanımadı işini deplasmanda bitirdi.

UEFA’da diğer sonuçlar

Beşiktaş’ın grubunu üçüncü olarak tamamlayıp UEFA’ya kalan Marseile, Fatih Tekke’den yoksun maça çıkan Rus temsilcisi Zenit St. Petersburg’u Cisse’nin iki, Mamadou Niang’ın tek golü ile yıktı. Zenit’i tur için bir nebze olsun umutlandıran gol, Galatasaray’ın da transfer listesinde bulunan Andrei Arshavin’den geldi. Marseile, Petersburg’a 3-1’in avantajıyla gidecek.

Fenerbahçe’nin grubunu üçüncü tamamlayan PSV Eindhoven, zorlu Totenham deplasmanından 1-0 galibiyetle dönerek çok büyük avantaj elde etti. Galatasaray’ı eleyerek bir üst tura çıkan Bayer Levercusen ise evinde yine bir Alman temsilcisi Hamburger’i 1-0’la geçti. Diğer sonuçlar; Getafe, Benfika’yı deplasmanda 2-1, Rangers evinde Werder Bremen’i 2-0 mağlup etti. Bolton evinde Sporting Lizbon’la 1-1 berabere kalırken, Fierontina evinde Everton’ı 2-0’la geçti.

Murat Aydemir

 
Toplam blog
: 127
: 902
Kayıt tarihi
: 06.12.07
 
 

Gazeteciliğe az çok bulaşmış, memleket meselelerini ve dünya gündemini takip eden, okuyan yazan b..