Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

08 Mart '08

 
Kategori
Haber
 

YÖK Başkanının askerlik süresi açıklaması

YÖK Başkanının askerlik süresi açıklaması
 

YÖK Başkanı bir Meslek Yüksek Okulunu gezerken bir açıklama yapıp askerlik süreleri ile ilgili duyumlarını aktarmış (1): “Gazetelerde yazılar çıkıyor. (YÖK Başkanı, Genelkurmay Başkanı’na gitti geri çevrildi) filan. Hiçbir şey geri çevrilmedi. Genelkurmay Başkanlığı askerlikle ilgili herkes için aynı süreyi düşünüyor. Ama bunu yapmak için biraz zamana ihtiyaçları olduğunu söylediler. Bu konuda sizlere detay veremem. Ama bundan sonra lise mezunları 18 ay askerlik yapacak, üniversite mezunları 6 ay askerlik yapacak diye bir şey olmayacak. Herkes için aynı süre olması düşünülüyor."

Askerlik süresi ile ilgili bir açıklama yapılması gerekiyorsa bunu Genelkurmay veya MSB yapmalıydı. Açıklamayı YÖK başkanı yapmış. Sınırötesi harekatla ilgili Başbakanın yapması gereken açıklamaları da Genelkurmay yapmıştı.

YÖK Başkanının askerlik süreleriyle ilgili açıklamasına önümüzdeki günlerde Genelkurmaydan bir yanıt gelirse ve “Bizim böyle bir düşüncemiz yok.” derse ne olacak?

Açıklamada aklıma takılan birşey daha var. Şu anda 18 ay askerlik var mı? MSB ASAL web sitesinde en uzun askerlik süresi 15 ay görünüyor (2).

(1) YÖK Başkanı Özcan: Askerlikte herkes için aynı süre düşünülüyor (Milliyet, 7-3-2008): http://www.milliyet.com.tr/default.aspx?aType=SonDakika&Kategori=siyaset&ArticleID=502875&Date=07.03.2008&ver=86
(2) Askerlik hizmet süreleri (MSB-ASAL): http://www.asal.msb.gov.tr/er_islemleri/Gun.kadar%20askerlik%20hiz.htm

Ankara, 7 Mart 2008

 
Toplam blog
: 1735
: 2429
Kayıt tarihi
: 22.09.06
 
 

27 Mart 1959'da İnebolu Yeşilöz Köyünde doğdum. Yeşilöz Köyü İlkokulu, Yeniyol İlkokulu, İnebolu ..