Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

09 Mart '08

 
Kategori
Ben Bildiriyorum
 

Neden fazla çocuk yapın diyorlar ?

Neden fazla çocuk yapın diyorlar ?
 

okumak cehaleti alır mı ?


Ekonomi bilminin pek çok ilgi alanı, alt dalları vardır. Kalkınma, büyüme , az gelişmişlik, istatistik vb ilgi ve alt dallarından bir kaçı. Tarih boyunca insanlık hep nüfusun fazla olmasını savaşacak asker ve dolayısıyla güç olarak görmüştür. Hatta en basit anlatımla köyde tarlada çalışacak, hayvanlara bakacak, düşmanlarla kavgada kalabalık olmayı sağlayacağı için insanlar hep yapabildiği kadar fazla çocuk yapmayı gücün simgesi göregelmişlerdir.

Peki bugün durum ne? Fazla nüfus köyde gizli işsizliğin sebebidir. Burda 500 kişinin yaptığı üretimden daha fazlasını Abd ve Avrupa’da 5 kişi yapabilmektedir. Hali hazırda yeterli okul, öğretmen ve maddi kaynaklar olmadığı için eğitim çoğunlukla ikili yapıdadır. Hatta ikili öğretim olmasına rağmen öğrenciler üstüste eğitim görmeye çalışmaktadır. Mevcut öğretmen eksikleri için bile atama yapılmamaktadır. Şehirlerimizde kahveler işsiz gençlerle dolup taşmaktadır. Asgari ücretle, sigortasız, çocuk yaşta kötü koşullarda bile insanlar iş bulamamaktadırlar.

Çokta fazla örnekleri arttırmaya gerek yok. Sağlık, eğitim, barınma, geçinme alanında sefilleri oynar bir haldeyiz. Yıllarca ekonomi derslerinde, kalkınma, büyüme derslerinde hep kalkınma oranı büyüme oranından nüfus artış oranının çıkarılmasıyla ortaya çıkan sonuçtur diye öğretildi ve öğretilmeye devam ediyor. Peki neden bir başbakan doğurun doğurun allah ne verdiyse der? Neden bir başbakan yeterince sağlık, eğitim, iş veremeyeceği belli olan insanların artmasını ister? Neden? Nedeni çok basit cehaletden beslendikleri için. Cehalet varlık sebepleri olduğu için.

ilgili blog : http://blog.milliyet.com.tr/Blog.aspx?BlogNo=45861

 
Toplam blog
: 166
: 1969
Kayıt tarihi
: 30.09.06
 
 

Sıcak bir Ankara yazında, 1975 yılında doğmuşum. İlk gençliğim Ankarada geçti. Üniversite yılları..