Duymayan kalmasın, AB'ne giremeyeceğiz!
Turkiye'ye satasmak Avrupali politikacilarin en sik kullandigi polemik teknigi. N'apsin kadincagiz, evindeki politikacilarin yaptiginin aynisini yapiyor :D
21 Ocak 2011 18:14Amerikalı bir yönetici ile çalışmak
Bunda biraz insan dogasinin da etkili oldugunu dusunuyorum. Insanlar genelde "otekine" daha toleransli olup "kendinden olana" daha sert davranabiliyorlar. Amerikan is kulturunun cok acimasiz oldugu asikar. Performans dusuklukleri genelde kovulmaya kadar varan ciddi yaptirimlarla karsilasir Amerikan sirketlerinde. Bu acimasizligin getirdigi huzursuzluktan olsa gerek yer yer bazi yoneticiler insancil davranislar gosterme geregi hissediyorlar. Benim gozlemim, her iki calisma kulturunun de (hem Turk hem Amerikan) oldukca rekabetci ve acimasiz oldugu yonunde.
21 Ocak 2011 18:12Gençlik nasıl yetiştirilmeli?
Erdal Bey, YAzinizdaki goruslere malesef katiliyorum. Malesef diyorum, cunku urkutucu tespitler bunlar. Kendi cocuklarim ve tum cocuklar icin dilegim akl-i selim insanlar olmalari, fanatizmden uzak durmalari ve ayaklarini yere saglam basmalari.
18 Ocak 2011 17:48