70 olmak üzere üç grupta toplanır. ---GI’i düsük olan yiyecekler, kan sekerinin daha yavas yükselmesine neden olacağından tercih edilmelidir. Bunlara; kuru fasulye, nohut, mercimek, bulgur, ..
Obezite tekrar ortaya çıkma potansiyeline sahip kronik bir durumdur. Dünya Sağlık Örgütünün verilerine göre ise 2008 yılında 400 milyon kişinin üzerinde obez ve 1,6 milyar civarında kişide ..
Beslenme biliminin gelişmesiyle diyetin daha sağlıklı hayat sürmemizi sağladığını görmekteyiz.Doğru besin seçimi birçok hastalıktan korumakta,yenilenmelerine olanak sağlamaktadır.Sağlığımızda olum..
Ramazan ayının sıcak yaz günlerine rastlaması nedeni ile oruç tutanların sağlıklarına daha fazla önem vermeleri, iftar ve sahur menüleri konusunda daha dikkatli olmaları gerekiyor. Sıcaklık ve nem ..
Süt ürünlerinde yasal olarak bulunması gereken yağ miktarını sağlamak için çiğ sütün yağ oranı belirli bir değere standardize edilir. Bu değerler Türk Gıda Kodeksi Çiğ Süt ve Isıl İşlem Görmüş İçme..
Yapılacak spor türüne göre beslenme değişkenlik gösterir. Her tür spor için vücut önce glikojen depolarını kullanacağı için karbonhidrattan zengin besinler tüketilmelidir. Spordan 3-4 sa..
Bireyin metabolizma hızına uygun kalorinin gün içinde sağlıklı besinlerle doğru saatlerde tüketilmesi anlamına gelmektedir. Her birey için besin öğesi (yağlar, karbonhidratlar, proteinler, vitaminl..
Beslenme ve Diyet Uzmanı ..