Sevgideğer okurlar e-posta sorularının ikinci kısmına bu yazımızda yanıtlar arayacağız. Genel olarak hamurlarının yeterince kabarmamasından veya piştikten sonra sertleşmesinden, keklerin kabarıp so..
Sevgideğer okurlar gelen e-postaları genel olarak ele aldığımda hamur işleri ve keklerde karşılaşılan sorunlardan bahsedilmekteydi. Bu tür sorunların yanıtı için öncelikle kıvam konusundan bahsetme..
Değerli okurlar, her gün yeni bir gelişmenin duyurulduğu Covid-19 salgınıyla ilgili bilgi kirliliğine karşı BM Genel Sekreteri Guterres de uyarılarda bulundu. Ne yazık ki otoriteler bile geçen haf..
Merhaba değerli okurlar her zaman olduğu derinlemesine inceleyeceğimiz bir tarifle yeniden birlikteyiz. Genellikle kekleri tatlı olarak tükettiğimiz için tuzlu kekler oldukça yabancı olduğ..
Sevgideğer okurlar adına ne desem bilemediğim bir türlü adını konduramadığım bir köfteyi tarif etmeye çalışacağım. Arjantin usulü köfte de denebilir, farklı isimlerle de karşılaşabilirsiniz ama kim..
Sevgideğer okurlar Aristor Kuramı bazında besinleri tasnif etmeye çalışmıştık. Anımsamak için tekrar edecek olursak; Sıcak unsuru; Hayvansal kaynaklar (vücut ısısı taşıyanlar) Soğuk..
Selam sevgideğer okurlar tekrar hoşbuluştuk! Son yazımda bahsettiğim, aşama aşama elimizdeki besinleri işleyerek bir araya getirdiğimiz kompozisyonlarla her türlü yemeği yapabileceğimizden ..
Sevgideğer okurlar temel yemek çeşitlerinden başlayarak kendimizi mutfağa alıştırmış olduk. Günümüzde video araçlarının görsel öğreticiliği kitapları gölgede bıraksa da halen düşünceleri ifade eden..
Sevgideğer okurlar tarif ve reçeteler hakkında en baştan belirttiğim gibi basma kalıp bir yol izlemek yerine mutfak ürünlerindeki en temel mantığın özüne inmeye çalışacağımı belirtmiştim. İşte bura..
Sevgideğer okurlar “Keklerde Formülasyon” diyerek başladığım kekler hakkında biraz daha yazarak standart kalıpların dışına çıkarak farklı malzemeler kullanmayı ve yine bu malzeme miktarlarını en ba..
Okur olmak kolayda iki kez okumak için yazmak gerekiyor. Yazmak en zor iş çünkü ne okuyup anlamış..
Milliyet Blog