İstanbul Boğazı ile İlgili Teknik Bilgiler: (Meraklıları için Hazırlanmıştır)Soru: İstanbul Boğazı'nın en geniş yeri neresidir? ve uzunluğu kaç metredir?Cevap:İstanbul boğazının en..
Vücutları yuvarlak, gözleri vücudun sol tarafında bulunan Sırt yüzgeci gözlerin önünden başlayan, derisi pulsuz, küçük kemiksi yumrularla, düğmelerle kaplıdır. Vücudun üst tarafı kahverengimsi ren..
Bu Domuz veya diğer bir adı Çütre olan balığın boyları 20 ila 35 cm. arasında değişmektedir. Renkleri genellikle değişken olmakla beraber, en fazla sırt tarafları koyu menekşe rengindedir. Yannal ..
(meraklıları için hazırlanmıştır)Kandilli ile Bebek camisi arasındadır ve 120 metre derinliktedir.. İkinci derin yer ise, Arnavutköy ile Vaniköy arasındadır ve 106 metre derinliği..
Kefal balığı gibi çok pullu olan bu tatlı su balığı Türkiye'mizde sadece Fırat ve Dicle nehirlerinde bulunmaktadır. Ekonomik değeri fevkalade yüksek olan bu balık daha önceleri İsrail'de de yetişmi..
Bildiğimiz Trol'un şekilde de görüldüğü gibi demir borudan çerçeveli olarak yapılan daha küçük bir modelidir diyebiliriz. Ancak bu avlama metodu olan Algarnanın çerçevesinin iki yanınd..
Eğer Hamsi balığı bayat ise nasıl anlarız: 1- Çok ağır bir kokusu vardır. 2- Gözleri Kıpkırmızı olmuştur 3- Pullu balık olduklarından, pullu olup olmadıklarını kontrol ediniz.Pull..
Günde ortalama 400 geminin girip çıktığı İstanbul boğazında, değişik yönlerde hareket edebilen birkaç çeşit su akıntıları mevcuttur. Bunlardan birisi; yüzey üst akıntılar dediğimiz su..
Mersin balığı; dere ağızlarında, tatlı sularda yaşarsada Karadeniz'de olduğu gibi derin sularda da hayatını sürdürmektedir. Ne yazık ki geçmiş dönemlerde bilinçsizce Troller tarafından avlanması sonu..
Göçmen bir balık olan uskumru kırmızı etli, orta sularda yaşayan, yağlı olduğu dönemlerde harika ızgarası olan çokça tüketilen ve ekonomik değeri olan Pelajik bir deniz balığıdır.Bu balık ya..
Milliyet Blog