Lüfer büyüklüğüne göre en çok isim alan balıktır. Lüfer çeşitleri şöyledir: 1. 10 cm’ye kadar................... yaprak (20 adet/kg) 2. 11-13 cm arası.................... çinekop(16-19..
MEZGİT BALIĞI TAVASI NASIL YAPILIR : Temizlenip tatlı su altında yıkanmış olan mezgit balıklarını, mısır unu veya galete unu ile iyice karıştırınız. Hafifçede tuzlayınız. Tavada sıvı(1 ç..
İzmarit'in ızgarası: Bu pişirme işine balıkçılar arasında boklu kebap'ta denir. İzmaritlerin derileri , diğer küçük balıkların derilerinden daha sert ve daha dikenlidir. Bunun için bu ..
1 adet Palamut veya Torik balığı takoz halinde yani ekmek dilimi şeklinde kesilir.Tatlı su ile iyice kan ve bağırsaklarından temizlenir.Temizlenen balıklar orta büyüklükteki bir teflon tepside bir..
1 veya 2 kilogram ( ihtiyaca göre ) sardalya balığını pullarından baş parmağınız ile veya meyve bıçağı tersi ile iyice temizleyiniz. Eğer kendiniz yapamazsanız, balıkçınıza yaptırabilirsiniz. ..
Ocak ayında: Uskumru, Lüfer, İstavrit, Palamut, Çinekop, Sarıkanat, Kofana, Minakop, Tekir, Kırlangıç, İzmarit.... Hamsi ve Kefalin her cinsi tam yağlıdır, Midye harikadır.... Şubat ayında:..
1 kilo istavrit alınır, bağırsaklarından ve kanından su altında iyice temizlenir. Temizlenen balıklar suyundan arındırılmaları için bir tabaktaki havlu peçete içine yerleştirilirler. Ard..
Balıkçınızda, takoz dilimi halinde kestirdiğiniz 2 adet palamut balığınızı eve geldiğinizde tatlı su ile iyice yıkayınız. Temizlenmiş balık dilimlerini, suyundan arındırmak için süzgeç veya havlu..
Omega 3 açısından çok zengin bu somon balığının ızgarası için, önce 2 kişilik veya 3 kişilik olmak üzere balığınızın balıkçıda filetosunu hazırlattırınız. Ardından 2 veya 3 çorba kaşığı zeytin yağ..
1 kilogram veya 4 adet kefal balığını pullarından ve kanından su altında iyice temizleyiniz. Temizlenmiş olan balıklarınızı geniş bir kap içerisinde 3 kahve fincanı ayçiçek yağında 15 dakika b..
Milliyet Blog