İşçinin, iş güvencesi hükümlerinden faydalanabilmesi için işe iade davası büyük önem arz etmektedir. İşe iade davasının açılabilmesi için ise bir takım şekil şartlarının mevcut olması gerekmektedir..
İş Kanunumuzda, mevsimlik işe ilişkin çeşitli düzenlemeler[1] olmasına rağmen mevsimlik işlere ilişkin bir tanım ya da bu tür işlere ilişkin örneklendirme söz konusu değildir. Yargıtay kara..
İş Kanununda[1] ücret; “Genel anlamda ücret bir kimseye bir iş karşılığında işveren veya üçüncü kişiler tarafından sağlanan ve para ile ödenen tutardır.” şeklinde tanımlanmıştır[2]. İş sözleşmeleri..
Bilindiği üzere 23 Nisan, Ülkemizde “Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı” olarak kutlanmaktadır. Yazımızın konusu gereği günün genel anlam ve önemi konusuna burada değinmeyeceğiz. İşçiler için, günün..
İşyeri devrinde, devralan ve devreden işverenin sorumluluklarına ilişkin olarak borç-alacak konusunun dâhil olduğu hukuk dalına göre çeşitli düzenlemeler söz konusudur[1]. Devir..
Çalışma yaşamında gelişen yeni durum ve şartlara göre işçilerin çalışma yerlerinin farklı bir şehir ya da ilçeye nakli zorunluluğu doğabilir. Bu durumu öngören işverenlerin birçoğu, iş sözleşmesini..
7020 sayılı Yapılandırma Kanunu`nun yürürlüğü ile birlikte Sosyal Güvenlik Kurumu(SGK)`na olan birçok borç yapılandırma kapsamına alınmış bulunmaktadır[1]. Yapılandırmadan faydalanabilmek için önce..
İşe iade davası, işçinin iş güvencesinden yararlanabilmesi açısından önem arz etmektedir. İşçi, iş sözleşmesinin geçersiz bir sebeple feshedildiğini düşünüyorsa açacağı işe iade davası yoluyla işe ..
Hali hazırda uygulanmakta olan 5510 sayılı “Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanunu” 01.10.2008 yılında yayımlanarak yürürlüğe girmiştir. Bu Kanun ile birlikte sosyal güvenlik hukukuna i..
Çalışma yaşamında işverenler çeşitli sebeplerle işçilerinin iş akitlerine sona erdirmektedirler. Bu fesihler bazen haklı nedenlere dayandığı gibi bazen de haksız ve keyfi nitelik taşıyabilmektedir...
Milliyet Blog