Anksiyeteye bağlı aşırı heyecan durumlarında ne yapabiliriz? Televizyon programı izlerken adını hatırlayamadığım bir doktorun aşırı heyecanı yenmek için verdiği tavsiyeler şunlardı. Denemesi masraf..
Özlü sözleri çok severim, kim söylerse söylesin yeter ki insanı düşündürsün, gönlünü aydınlatsın, yaşam yollarına ışık olsun. İşte Mevlana Celaleddin Rumi’nin dünya durdukça geçerli olan özlü sözle..
Paçaları pişirdikten sonra kemiklerinden sıyırınca elde çok az paçanın eti kalıyor bu yüzden lokantacılar kelle, paça çorbası yaparlar. Ben kelle yerine paçanın içine işkembe konulunca daha lezzetl..
Ekim ve kasım ayı tam evde zeytin yapma zamanıdır. Ekimin başından itibaren yeşil zeytinleri, kasımın ortasından itibaren siyah zeytinleri yapma zamanıdır. Zira zeytinler kasım ayında ancak kararır..
Bazen insanlar farkında olmadan, araştırmadan tesadüfen yeni şeyler keşfederler. Yaşayarak bazı sonuçlara ulaşırlar olumlu ya da olumsuz. Sanırım bunlara hayat tecrübesi deniliyor. Ben de ..
Tuzsuz yeşil zeytini ancak evinizde kendiniz yaparak elde edebilirsiniz. İzmir’de zeytin ağaçlarında zeytinlerin yarısı yeşil yarısı siyaha döndü, yeşil zeytin yapmanın tam zamanı. Vereceğim tarif ..
Gaziantep ve Urfa yöresinde yetişen kabakların tadı ve dokusu çok farklıdır. Lezzetinin çok güzel olmasının nedeni susuz toprakta yetişmiş olmasındandır. Kabakların dokusu kalın ve rengi koyudur. ..
Ispanaklı poğaçayı şimdiye kadar hiç denememiştim, denedikten sonra tadı gerçekten çok lezzetliydi. Ben beyaz peynir ilave etmedim ama beyaz peynir ilavesi ile de tadının iyi olacağına inanıyorum. ..
Gerçek paça çorbasını içmek istiyorsanız ancak evde yaparak içebilirsiniz. Zira lokantalarda ancak paçanın suyunu içersiniz o da içine kelle karıştırılarak “kelle, paça çorbası” diye. Gerçek paça ç..
Börek sofralarımızın vazgeçilmez geleneksel yiyeceklerinden biridir. Çoluk çocuk, genci. yaşlısı, hastası, sağlamı sevmeyen yoktur.Yufkalar hazır oldu mu aralarına canınızın istediği her malzeme..
Milliyet Blog