Otizm ve Yaygın Gelişimsel Bozukluklar ile ilgili olarak daha önce de yazılar hazırlamış ve siz değerli okuyucularımdan olumlu tepkiler almamın biraz gururunu biraz da üzerimdeki motivasyona etkisi..
Bilindiği gibi Birleşmiş Milletler tarafından 2008 yılında "Nisan Ayı Otizm Farkındalık Ayı" olarak belirlenmişti. Ben bu yazımda hem önceki bilgilerimizi kısmen tekrar yaparak hem de Nisan Ayını..
“Sevenler en sonunda bir yerlerde buluşmazlar. Onlar en başından beri birbirlerinin içindedir. “ Mevlana Öyle bir döneme denk geldik ki, bilen bilmeyen, yaşayan ..
Felsefe İle Terapi… Çağımızın yeni yeni gelişmekte olan ve kimi felsefecilerin sarılmak istediği 21. Yüzyıl kavramı; “Felsefi Terapi” aslına bakacak olursak, felsefenin ilişki içinde olduğu..
“Tek Felsefi Sorun; İntihardır… “(*) Başlıkta okuduğunuz aforizmanın zihinlerimizde nasıl bir titreşim yaratıp tüm sinir hücrelerimize dokunarak yol aldığını eminim sizler de en az benim k..
Diyojen ve Nietzsche den Hareketle Felsefenin, Fener ile İnsan Arayışı… Felsefe Tarihine baktığımızda, felsefenin bir sorgulama sürecine ek olarak bir şeyleri aradığını hissettiğimizi fark ..
“Mücadele Ediyor Musun?” Değerli okuyucularım sizlerle uzun zamandan beri felsefe yapmıyoruz,... Artık yeniden felsefemize dönebilmenin zamanının geldiğini düşündüm. Başlığa baktığı..
Tibet'te yaşanan bir olay varmış; hayatımızı, yaşamı, ölümü, yas süreçlerimizi ve hayata yeniden tutunma gücümüzü gözden geçirmemize kendimizi sorgulamamıza ve aslında duygularımızla yüzleşmemize y..
Kendimizin ne kadar farkındayız? Ve ne kadar farkında olabiliriz? Bir başka ifadeyle kendimizi ne kadar “iyi” “ tanıyoruz?” veya “tanıyor muyuz?” Belki de bu soruları cevaplandırmaya geçmed..
Radyoda bir şarkı çalmaya başlıyor. Belki de radyoda değil zihnimde çalıyor bir şarkı. Öyle içten öyle dokunaklı öyle alıp götüren bir tını ki… Düşünüyorum bir cam kenarında elimde kağıt kalemim ka..
Milliyet Blog