“Al eline kalemi / yaz aklına geleni.” yaygın söylencesi size neyi hatırlatır? Yazma konularının özensiz seçildiğini mi, plansız yazmayı mı, okuru düşünmemeyi mi, bu sayılanların hepsini mi? Şöy..
Su değirmeni gördünüz mü hiç. Sabit bir taşın üstünde dönen kocaman yuvarlak büyük bir taş. Dönen taşın ortasındaki delikten mısır, arpa, buğday …vb. akıtılır. Böylece un elde edilir. Taş, değirmen..
Hiç değilse Pazar günleri iç açıcı yazılar okumalıyız. Yazarlar okuyucuya bunu çok görmemeliler. Bir çok yazar Pazar günleri deneme yazıyor, sohbet yazıyor; yazılarını alıntı şiirlerle, fık..
Üzüntüyü gözlerinde gördüm. Dolaylı biçimde, dudak kıpırdatmadan sordum neye üzüldüğünü. Yüzümü okumasını bilen eşim heyecanlı heyecanlı anlatmaya başladı. Kuşu kaçırdığından söz ediyordu. Eşimin ..
Yazmanın bin bir sebebi var. Yazmanın bir tutku olduğunu söyleyenler yanında , geleceğe mesaj verme isteğinden kaynaklandığını söyleyenler de var. Kişilerin bu duygularından hareketle zaman zaman ..
Duanın önemini ve faziletlerini, ta küçüklüğümden beri az çok biliyordum. Yedi sekiz yıl kadar önce de, sözlü duanın yanında fiili dua olduğunu da öğrendim. Başka deyişle Allah’tan, hayırlı şeyler ..
Merhaba, 50 – 60 yıl önceleri çocukken, gençken ne güzel mektuplar yazardık. Sonra öğretmen olunca yazdığımız mektupları da beğenmez olduk. Klişe dedik, basma kalıp dedik, o içten y..
“Okuyucuyu yormamak gerekir.” dedi eğitmenimiz. Hangi eğitmen, nerede, nasıl, ne üzerine, niçin böyle söyledi vb. gibi akla gelebilecek soruları pas geçerek bu söz üzerine düşünüyorum. ..
Blogun ne olduğunu ne olmadığını henüz öğrenebilmiş değilim. İnternet okyanusunda bunca blog olmasına rağmen blog’un ne olduğunu öğrenemememi yadırgar mısınız? Peki, siz blog’un ne ..
Felsefe ile ilgili yazıları okuyorum. Okuyorum, ama anlayamıyorum; biraz anladığımı sandığım konuları da unutuyorum. Tekrar okumaya başlıyorum; tekrar unutuyorum. Bir kısır döngüdür yaşıyorum. Bu a..
Milliyet Blog