Bir yiyeceği tükettikten sonra sindirim sürecinde kaslar kasılma ve gevşeme hareketi yaparken biryandan da sindirime yardımcı bir takım enzimler salgılanmaya başlar. Besinlerin sindirimi sırasında ..
Her geçen yıl hayatımızın bir bölümünü alıp gidiyor ve biz arkasından seyretmekle yetiniyoruz. Geçen yıllara inat biraz daha genç kalabilmek için milyonlarca liramızı besin desteklerine ve kremlere..
Hayatımızın her alanını artık tamamen saran sosyal ağlar, işte, evde, arabada, yemekte, tatilde her an ve heryerde yanıbaşımızda. Yapılan çalışmalar, yemek yerken masanın üzerinde duran telefonun d..
İngiliz ve Norveçli araştırmacılar yaklaşık 900.000 kişiyi içeren verileri incelediklerinde kabuklu yemişlerin sağlık üzerindeki olumlu etkilerine açıkça işaret etmektedir. Günde en az 1 avuç (20 g..
1)Kalsiyum, fosfor, potasyum, riboflavin, iyot, çinko ve vitamin B12, A ve E den oldukça zengin bir kaynaktır. 2)Uzun süren açlık saatleri boyunca içeriğindeki B vitaminleri ile birlikte ..
Ramazana sayılı günler kala sıcacık pideler, kalabalık sofralar, çeşit çeşit iftariyelikler burnumuzda tütmeye başladı. Hem sağlığınızı tehlikeye atmamak hem de fit bir ramazan geçirm..
Çocuk sahibi olmak isteyen çiftlerin bazı besinleri mutfağında daha sık kullanması hem anneyi mutlu bir gebeliğe hazırlıyor hem de hamile kalma yüzdesini arttırıyor. İşte o besinler..
Günümüzde ideal kilo aralığında olsa dahi karın bölgesindeki yağlanmadan şikayet eden insan sayısı giderek artıyor. Hareketsizlik, uzun saatler oturarak çalışmak, şeker oranı ve glisemik inde..
Masum hatalar kilo aldırıyor Günlük tempo içerisinde bazı gıdaların içeriğini düşünmek hiç aklımıza gelmez hatta söz konusu sağlıklı gıdalar ise sınırsızca tüketebileceğimizi düşünürüz. Özellik..
Süt içmeli mi, içmemeli mi? Süt tüketiminin gerekliliği son yılların en büyük tartışma konularından bir tanesi. Haliyle insanların kafası bu konuda oldukça karışık ve bir kesim süt tüketimini k..