Geçtiğimiz sene Taksim’deki Zarifi restoranda gerçekleşen, su hakkında yeni bilgiler edindiğim su panelini bugün sizler ile paylaşmak istiyorum. Panelde Nestle, Sırma, Erikli, Pınar Sakarya..
Ön tarafı balık tezgahı arka tarafı 4-5 küçük masalı dürüst bir balıkçı esnaf lokantası Akşemsettin. Balıklar günlük, sadece balık mevsimi açıklar, yazları müşte..
On altıncı yüzyılda Fransız keşişlerin tesadüfen keşfettiği şampanya günümüz yılbaşı kutlamalarının vazgeçilmezi oldu. Şampanya’nın ilginç bir keşfediliş hikayesi var. Şiddetli kışların..
İpek Yolu’nun geçmişteki önemli kavşaklarından birisi olan Beypazarı; konakları ve yöresel mutfağıyla bozkırın içinde saklı bir vahayı andırıyor. Beypazarı güveci, yaprak sarma, 80 katl..
Tuna’nın geçtiği birçok kent var ama hiçbiri bu nehrin güzelliğini Budapeşte kadar yansıtmıyor. Hava kararmaya başlayınca Tuna nehri kenarı mükemmel bir şekilde aydınlatılıyor. Budapeşte akşamları ..
Tezgâhta dürüm satarak işe başlayan, kebaplarının lezzeti dilden dile dolanınca Karagümrük’te bir dükkan açan Emin Usta özünden uzaklaşmadan kebap yapan ender adreslerden. Salaş bir mekân olmasına ..
Rus imparatorluğuna iki yüzyıl başkentlik etmiş; Petro’nun batıya açılan penceresi Saint Petersburg bir rüya şehri, bir hayal, bir imkânsız aşk. Baltık denizi kıyısındaki Neva nehri üze..
Yolu Trakya’nın şirin ili Tekirdağ’dan geçenler, sahil yolu boyunca sıralanmış köftecilerde bu lezzeti tadıp gerçek Tekirdağ Köftesi yediğini düşünerek yollarına devam ederler. Oysaki gerçek le..
Boğaz’a Gümüşsuyu’ndan bakan Topaz;büyülü ambiyansıyla konuklarına unutulmaz saatler yaşatıyor. Topaz’a adım atar atmaz Dolmabahçe Sarayından Çamlıca’ya kadar uzanan eşsiz manzaralı şık bir..
Göçlerle nüfusu onbeşmilyona ulaşan İstanbul bir dünya metropolüne dönüştü; ancak, şehrin gastronomi dünyasına bu kozmopolitlik henüz yansımış değil. Etnik gruplara ait restoranlar bir elin parmakl..