Asma yaprağından zeytinyağlı ya da etli sarma yapmak yurt genelinde yaygındır. Elazığ bu yönden çok şanslı bir ilimiz. Üzümleri çok meşhurdur. Ünlü bir marka şarabın yapımında kullanılan Öküzgözü ü..
Işkınlı Yumurta, doğunun şirin beldesi güzel Elazığ'ımızın yemeğidir. Işkın Nisan ayının sonlarından Mayıs ayının ortalarına kadar dağlardan toplanarak halka satışa sunulur. Çiğ yenilebildiği gibi,..
Tatar Böreği, adından da anlaşılacağı gibi, Tatar'lara ait bir yemektir. Göçmen Tatar'ların Türkiye'ye gelişi ile bizim mutfağımıza da girmiştir. Eskişehir'e ait bir ziyafet yemeğidir. Tavuk haşlan..
Yoğurtlu Köfte doğunun güzel şehri Elazığ yöresine ait bir yemek. Yöre halkı tarafından çok sevilir ve her evde sıkça yapılır. MALZEMELER: 3 su bardağı köftelik bulgur 2-..
Elazığ'da tattığım bu muhteşem lezzet, diğer Elazığ yemeklerinin muhteşemliğinden geri kalır değil. Bu güzel belde insanı yemek ve müzikte yüksek zevke sahiptir. Ayrıca yöre hanımları müthiş mahare..
Unsuz Peynirli Helva ilk defa Elazığ'da tattığım bir lezzet. Yapılışında un kullanılmasına rağmen, rengi beyaz olduğu için un kullanılmamış gibi bir görüntüsü var. Unsuz diye anılmasının sebebi bu ..
Sabah kahvaltısında sütün yanına, akşam üstü ise çay ya da kahvenin yanına çok yakıştırdığım bir kurabiye. Kimi zaman kuru üzüm, kimi zaman ise ceviz, fındık, badem ekleyip çeşnilendirdiğim bir tar..
Bu yazımda İç Anadolu'nun iklimi soğuk, insanları sıcak şehri Sivas'tan bir yemek tarifi paylaşmak istiyorum. Çeşitli isimleri olabilir, fakat ben çocukluğumda bu isimle yedim. Soğuk kış günlerind..
Yalancı içli köfte Elazığ ve yöresinin çok sevilen bir yemeğidir. Dış harcının etsiz olması sebebiyle yalancı köfte olarak da anılmasına rağmen, meşakkât ve lezzetinden hiç ödün vermez. Az malzeme..
Peynirli Börek deyince iftar, sahur sofraları aklıma gelir. Gün evleri, sabah kahvaltıları, koyu sohbetler... Fırından çıkar çıkmaz sıcak sıcak yemek...Bir de Koca Yusuf aklıma gelir...Koca Yusuf b..