Orta Doğu'lu olduğu kabul edilen nohut önemli bakliyat çeşitlerimizden biridir. Öyle ki geçmişi neredeyse 8 bin yılla dayanır. Yılda bir kere ürün veren ve 50-60 boyunda olan bir bitki olduğu bilin..
Makarna tarifleri özellikle öğrenciler için veya bekarlar için muhteşem kurtarıcılardır. Kendi öğrencilik yıllarımı düşününce aslında baya makarna tüketmişliğim olmuş. Elbette çok sık yapmasam da b..
Tereyağı sevmiyorsanız yarım su bardağından biraz fazla sıvı yağ, Yarım su bardağı pekmez veya bir su bardağı toz şeker, Üç su bardağı organik tam buğday unu, Bir portakalın dış k..
Malzemeler: Süslemek için fıstık ve damla çikolata, 1 paket vanilyalı pasta kreması, yarım paket kabartma tozu, 1 paket kakaolu krem şanti, 2 yemek kaşığı kakao, ..
Her sene ne yazık ki istediğimiz gibi deniz ürünlerini tüketemiyoruz. Bazı yıllar balık olmuyor ve fiyatı da uçuk olunca insan o kadar para vermeye kıyamıyor. Yinede alternatif olarak ithal tadı, t..
Deniz ürünlerini makarna tarifleri ile birleştirmeyi seviyorsanız işte size göre bir tarif diyebilirim. Tarifimizin adı limonlu karidesli makarna olacak. Karidesi nereden bulacağım diye düşünmeyin...
Yöresel tarifler denildiğinde aklımıza gelebilecek tariflerin bir kaynağı da Kayseri'dir. Pastırma ve ezmesinin lezzetini zaten anlatmaya gerek yok sanırım. Bunun yanında da mantısını kesinlikle ye..
Deniz ürünleri konusunda ülkemiz oldukça şanslı aslında. Sadece bilinçsiz şekilde avlanma ve tüketim yüzünden tam bir fayda sağlayamıyoruz. Bu ayrı bir yazı konusu tabi ki. Bu yazımda ise..
Malzemeler: ¼ çay kaşığı kırmızı toz biber, 125 gram cheddar peynir, 4 yemek kaşığı tereyağı, 500 gram tatlı patates, 500 mililitre yağlı süt, 75 gram beyaz peyn..
İsmini belki ilk defa duyuyorsunuz. Sülbiye bence en güzel yöresel lezzetlerimizin arasında olanlardan diyebilirim. Özellikle et yemeklerini seven biriyseniz bu lezzeti kesinlikle tatmanızı isterim..