Ayran çorbası Erzurum’da her evde sık, sık yapılır. Özellikle Ramazan Ayında her gün içilir. YAPILIŞI: 2 bardak aşurelik buğday ( Erzurum’da aşurelik buğdaya gendime denir)akşamdan bir kapa..
Soğan dolması Doğu ve Güneydoğu Anadolu illerinde yapılan gözde yemeklerden biridir. MALZEMELER: 6 büyük soğan, 300 gr az yağlı kıyma, 1 çay bardağı pirinç, 2 kaşık domates salçası,1 tatlı ..
Sokaklarda poşetler içinde ağaçlara asılı ve çöp kutularına atılmış bayat ekmekleri gördükçe çok üzülüyorum. O anda açlıkla mücadele eden insanlar gözlerimin önüne geliyor, içim sızlıyor. Halbuki ..
MALZEMELER: 2 su bardağı yeşil mercimek, 1 kuru soğan, 100 gr kıyma, 2 kaşık tereyağı veya sıvı yağ, 1 sivribiber, tavuk, et suyu ya da bulyon, 1 su bardağı erişte, tuz, kuru nane, pul biber, ..
Malzemeler: 1 kg kuru beyaz dut, 2 kaşık tereyağı, 5 yumurta Erzurum yöresine ait bir tatlıdır.1 kg kuru beyaz dut sıcak suda 20 dakika bekletilerek yumuşatılır ve suyu süzüldükten sonra ..
Bu yemek Ankara yöresine hastır. Malzemeler: 250-300 gr asma yaprağı, 1,5 su bardağı ince bulgur, 1 su bardağı ceviziçi, 2 kuru soğan, 2 kaşık domates salçası, yarım su bardağı zeytinyağı,..
Bu pastayı arkadaşlarıma ikram ettim, hiç birisi fasulyeden yapılmış pasta olduğunu anlayamadı. Kestane pastası sandılar. Gerçekten de yenildiğinde kestane tadı veriyor güzel değişik bir pasta, ..
Etin şu günlerde çok pahalı olması orta halli vatandaşlarımızı zora sokmaktadır. O nedenle baklagiller çok iyi bir protein kaynağıdır. Yeşil mercimek dolmasını et alamayan vatandaşlarımız daha çok ..
Afyon yöresinde özellikle özel günlerde yapılan lezzetli bir pilavdır. YAPILIŞI 300 gram kuşbaşı et, küp, küp doğranır. Tencereye 2 kaşık tereyağı ve sıvı yağ konulur. Etler suyunu ..
Havaların soğuk gittiği şu günlerde bu çorbalar sağlığımız için önemli. YAPILIŞI Akşamdan 1 rer bardak nohut ve yarma ayrı ayrı sıcak suda bekletilir. Sabah suları süzüler..