El açması börek gibisi yoktur. Ama hayat şartları nedeniyle vakitler kısıtlı olduğu için börek yapmanın yemenin kolay yollarını da aramıyor değiliz. Yufkadan yapılan çok nefis böreklerin yanı sıra..
Tavuk yemekleri sofralarımızın sağlıklı sevilen yemeğidir. Son zamanlarda fırında pişirme amaçlı kullanılan fırın torbaları tavuk ve et pişirmede zamandan tasarruf sağladığı gibi pişirmede de lezze..
Çorbasından böreğine, salatasına, yemeğine, garnitürüne kadar yapılan harika bir sebzedir patates. Bu tarif de şık sunumu ve fırın lezzeti ile sofralarınızda sevilen bir lezzet olarak yer a..
Patlıcanın közlenerek yapılan salatası et yemekleri ile ve mezelik olarak pek sevilen bir lezzettir. Patlıcan Manca Yugoslav salatası ve Köprülü Salatası olarak da bilinir. Malzemel..
Yöresel lezzetlerimizden çiğ köftenin yeri tartışılmaz. Tabiki ustalık da gerektirir. Canınız çiğ köfte çektiğinde şöyle hemen yapayım diyorsanız işte size etsiz herkesin seveceği türden bir lezzet..
Muharrem ayının 10.günü Aşure günüdür. Kuranı Kerimde belirtilen dört mübarek aydan biri de Muharrem ayıdır. İslam tarihinde ki önemli olaylar bu ayda vuku bulmuştur. Aşure gününün birgün öncesi ba..
Sofranızda lezzetli bir görsel şölene yer açın. Şehzade kebabı tam bir davet yemeği. Deneyin beğeneceksiniz. Gelelim tarife. Malzemeler : 1 kg patlıcan 1/2 k..
Osmanlı tarihinden günümüze gelen çok sevilen geleneksel tatlılarımızdandır. Çok kolay hazırlanır. Keşkülü fukara adı ile tarihi bir hikayesi de vardır. Kanuni döneminde dergahlara men..
Türk mutfağında çorbaların çok önemli bir yeri vardır. Giriş yemeği olarak yer verilse de içerisnde ki bol malzemelerden ötürü doyurucu bir ana yemek gibi olan yöresel çorbalarımız çok sevilir...
Pek çok sebze ve meyveyi artık yaz kış bulabiliyoruz.Hava şartlarında ki değişikliklerden ötürü seralarda yetiştirilen sebzelerin yanı sıra konserveleri ve dondurulmuş olanları da oldukça revaçta b..