Konya'da küçük kareler halinde kesilip içerisi çikolata ile doldurularak hazırlanan ve çikolata sosu ile servis edilen mantı ilgi görüyor. Konya’da bir lokantada hazırlanan çikolatalı mantı il..
Amerikan Hastanesi Beslenme ve Diyet Bölümü Sorumlusu Dyt. Ayşe Korkmaz besin öğeleri açısından bakıldığında çikolata; kalsiyum, fosfor, magnezyum, demir, çinko ve bakır gibi mineraller içermektedi..
500 gr süt, 2 yumurta sarısı, 85gr toz şeker, 60 gr mısır nişastası, 40 gr tereyağı, 1 paket vanilya, 1 paket kremşanti, kremşanti için 70 gr süt HAZIRLANIŞI; 500 gr süt, 2 yumurta sarısı, ..
MİLFÖY PASTA Malzemeler: 9 adet tuzsuz milföy hamuru, pudra şekeri, 500 gr süt, 2 yumurta sarısı, 85 gr toz şeker, 60 gr mısır nişastası, 40 gr tereyağı, 1 paket vanilya, 1 paket kremşanti,..
MALZEMELER: 250 gr toz badem, 370 gr pudra şekeri, 30 gr kakao tozu, 80 gr toz şeker, 200 gr yumurta beyazı BADEMİN HAZIRLANIŞI: Kabuksuz badem bulamazsanız, kabuklu tuzsuz bademi tencered..
Ülkemizde gün geçtikçe ilerleyen sanayilerden birisidir. İkinci Dünya Savaşı sırasında ülkemizde yaygınlaşan ve 1980'lerde bir sanayi koluna dönüşen çikolatacılıkta geldiğimiz noktada dünya ile yar..
3/1'ini ayırdığınız çikolatayı benmari usulü eritiniz. ( Benmari: İçinde sıcak su bulunan kabın içerisine konan eritme kabında (2.bir kap) 40-45 derece arasinda çikolatanın eritilmesi işlemidir. Bü..
Kaliteli çikolata beş duyumuza seslenmelidir; Görünüm: Parlaktır. Dokunma: Kaliteli çikolata elle tutulursa birkaç saniyede erimeye başlar. Bunun nedenini kakao yağının 34 derecede erimes..
Bu durum sadece içinde kakao yağı bulunan gerçek çikolatalar içindir. Yağ buğulanmasının oluşması, kakao yağının yapısının farklı sıcaklıklarda değişkenlik göstermesiyle bağlantılıdır. Çikolata ha..
Çikolata neme, kokuya, ısıya, ani hava değişimlerine ve ışığa karşı (güneş ışığı) duyarlıdır. Çikolata her zaman için kapalı bir kutuda hava almayacak şekilde serin ve kuru bir yerde 12 - 20 der..