1. Güne kahvaltı ile başlayın. Kahvaltıyı atlamanız sonraki öğünde daha fazla besin tüketimi ile sonuçlanabilceği gibi sabah aç kalan vücudun metabolizma hızının düşürmesine neden olacaktır. ..
Tarçın (Cinnamomi) tarihi eski Roma; Yunan, Çin uygarlıklarına kadar uzana bir baharat türüdür. Eski kaynaklarda genelde Çin tarçını şeklinde yer almaktadır. Tarçın aynı adı ağacın iç kabuklarının ..
Propolis arıların kovanlarını dış etkilerden korumak için kapladıkları bir maddedir. Arılar bu reçinemsi maddeyi çeşitli kozalak, tomurcuk ve filizlerden topladıkları maddeleri karıştırarak üretirl..
Günümüzde yaşlıların yanı sıra gençlerde de kronik hastalık prevelansı günden güne atrmaktadır. Bunda gelişen teknoloji, maruz kalınan kimyasallar, yanlış beslenme büyük rol oynamakta ancak en büyü..
Bulgur buğdayın temizlenmesi ve pişirilip kurutulması ile elde edilir. Ülkemizde yaygın olarak kullanılmasında Türkiye'nin bulgur üretiminde 1. sırada yer alması da büyük paya sahiptir. Türkiye 'de..
Orta yağlı 190 kkal > Az yağlı 156 kkal Sığır eti : Yağlı 301 kkal > Orta yağlı 263 kkal > Az yağlı 225 kkal Beyaz et: Derili 263 kkal > Derisiz 114 kkal<..
Kanser ve kalp-damar hastalıklarının arttığı son yıllarda antioksidan tüketimi büyük önem kazanmaktadır. Antioksidanlar vücutta oluşan ve oksidatif hasara neden olan serbest radikalleri yok edici ö..
Süt doğumdan itibaren vücudumuz için oldukça gerekli bir besindir. Yüksek protein, kalsiyum, fosfor, riboflavin içeriğiyle büyüme-gelişme, doku yapımı, kemik mineral yoğunluğunun artması, kan bası..
Son zamanlarda oldukça gündemde olan palm yağı daha çok tropikal bölgelerde yetişen palmiye ağacından elde edilen bitkisel bir yağdır. Ana üreticileri Malezya ve Endonezya olan palm yağının üretim ..
Boza tarihimize oldukça önemli bir yere sahip kış içeceklerindendir. Darı irmiğinin, şeker ve su katılarak mayalandırılması ile yapılan boza, fermente bir gıda olması nedeni ile beslenmemizde yer ..