Dünyaya doğar doğmaz uyum sağlayamayan ya da iradi olarak uyum sağlamayı reddedenlerin kaçınılmaz yoludur Felsefe.. Nedir felsefe? Anlam arayışı mı? İyi de felsefe anlamın bizzat kendi..
karanlık ve tenha vadilere aşinayım. eski bir savaş bölgesini geziyorum. karanlık ehlinin üvey evladı gibiyim. ben hep ışığa özendim. güneşe seslendim. renklere yelten..
Düşünme faaliyeti ve düşünürlük hiç şüphesiz Antik Yunan’la başlamadı.Ama daha öncesine ait tarihsel kanıtlar yeterli değildir. Birçok şeyi havada bırakıyor. Bu nedenle gerek günümüze olan ya..
M.Ö. 6.yy'da Milet'te doğmuştur. Miletli filozofların ikincisiydi. Anaksimandros kelimenin tam anlamıyla gerçek bir filozof ve bilimadamıydı. Birçok alanla ilgilendi ve icatlar ve yeni fikirler ort..
İnsanlar neden bulunduğu varoluş seviyesini korumak eğilimindeler. -Daha ileriye gidemeyecekler mi? Bulundukları fikirleri niye şiddetle savunurlar daha çok öğrenemeyeceklerini mi sanıyor..
Adı Anaximenes’di. O da Milet’liydi, Thales ve Kral Anaksimendros’un çağdaşı, arkadaşı ve öğrencisiydi. Milet felsefesinin üçüncü ve son filozofuydu. O da arche sorunu üzerinde..
Dönüşüm ve şiddet birbirine bakan iki kavramdır. Birbirini doğurur ve birbirini besler. Dönüşüme olan direnç şiddeti doğurur. Burada dönüşümün iyi ya da kötü olması veya niyeti ..
Xenophanes ve Dinsel Düşünüşün Evrimi Yurdundan çıktı belki de hicret etti. Pers Kralı Büyük Sirus, İonia’yı önüne kattı ve işgal etti.Gelip Kolophon’a dayandıklarında Xenophanes 25 yaşında..
Herakleitos ve Antik Yunan’ın Karanlık Adamı Yunanlıların antik çağdaki en karanlık adamlarından biridir. Lakabı da buydu ‘Karanlık Herakleitos’ ona 'Ağlayan adam' ya da 'Müphem' de diyorla..
Enterasan bir adamdan söz edeceğim. Şu an oraya geriye gittim, her şeyin felsefedeki ilk sağlam kırılmanın yaşandığı noktaya ilk meydan okuyuşa.. Üstad Herakleitos’un özgü..
Milliyet Blog