Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 
Sefa KARAHASAN

SEFA KARAHASAN, 1997’den beri gazeteci milletinin aktif üyesi. Gazeteciliğe halen Milliyet gazetesinde devam ediyor. Karahasan, 1982 yılında Giresun-Bulancak’ta doğdu. Muhabirliğe lise eğitimi sırasında 1997’de MİL-HA’da (Milliyet Haber Ajansı) başladı. 1998 yılında bölge gazetesi Karadeniz’in Giresun Temsilciliği görevinde bulundu.

Karahasan, 2000 Ocak ayında MİL-HA’nın DHA (Doğan Haber Ajansı) ile birleşmesinden sonra DHA’da muhabirlik görevi yaptı. Karahasan, 2000 yılında eğitim için geldiği Kıbrıs’ta ise, sırasıyla; ART’de muhabir&kameraman, Genç TV’de kameraman, muhabir ve haber editörlüğü görevlerinde bulundu. Sefa Karahasan, Kıbrıs Türk halkının lideri Dr. Fazıl Küçük’ün gazetesi Halkın Sesi’ni de 2 yıl boyunca Editör olarak yönetti. Aynı gazetede 2009–2010 arasında ise Yazı İşleri Müdürlüğü görevinde bulundu. 2008–2009 arasında da Kanal T Haber Müdürlüğü yaptı.

Kıbrıs’ta hız kazanan çözüm görüşmeleri sırasında (2002) Milliyet Kıbrıs Temsilciliği görevine başlayan Karahasan, Milliyet’in yanında bir müddet Radikal’in de Kıbrıs Muhabirliğini yaptı. Karahasan’ın, Posta gazetesinde de haberleri yayınlanmaktadır.

Karahasan, Kıbrıs Genç TV‘de 2008–2010 arası siyaset programı yaptı. KKTC‘de yılın enlerinin seçildiği 2008 yılında "Üstün Başarı ve Onur" ödülü alan Karahasan‘ın, Kıbrıs Türk Gazeteciler Birliği, KKTC Basın Konseyi ve KKTC Basın-Sen üyelikleri de bulunmaktadır... Ayrıca Star Kıbrıs Gazetesi Yayın Yönetmeni olan Karahasan, ayn

 
 
  • Kategorim Dünya
  • Cinsiyetim Erkek
  • Eğitimim Üniversite
  • Mesleğim Basın/Yayın/Medya
  • Yaşadığım Ülke Türkiye
  • Yaşadığım Şehir Adana
Toplam blog
: 40
: 708
Kayıt tarihi
: 08.02.09