Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

02 Ekim '17

 
Kategori
Güncel
 

Bölücü PKK'ya Destek Veren Almanlar'dan Katalanlar'a "Ayrılmayın" Çağrısı!

Bölücü PKK'ya Destek Veren Almanlar'dan Katalanlar'a "Ayrılmayın" Çağrısı!
 

Avrupa iki yüzlülüğü, her giden gün daha bir sırıtır oldu... Elli yıldır bölücü PKK'ya her türlü desteği veren Almanlar, İspanyadan bağımsızlık isteyen Katalanlar'a "sakın ayrılmayın" çağrısı yapıyor!!

Üstelik çağrıyı yapan da, bir zamanlar TBMM üylerinden daha fazla Dıyarbakır ziyareti yapan Alman vekil Roth'tan başkası değil... Yüzsüzlüğün tavan yaptığı nokta!!

Konu AB'nin selameti olunca, birliğe halel gelmesin diye, Katalan halkının özgür iradesine saygı duymayan Almanlar, yıllardır Kürtlerin "özgürlüğü" adına Türkiye'ye yapmadıkları düşmanlığı bırakmadılar!

Hala, bölücü teröristler, ajan-provatörler, casuslar ve vatan hainleri Almanyanın kucağında... Almanya, Türkiye'yi bölmeye çalışan herkese sınırsız destek veriyor... Ama söz konusu AB üyesi ülke olunca bölücülerden yana değil, devletten yana oluyor!

Aynı tavrın bir gömlek hafifletilmişini İngilizler de sergiliyor... Şiddet uygulamak iyi değil ama... diye başlayan İngiliz yorumlarında "....ama referandum da kanunsuz yapılmış" diyor İngiltere Başakanı!!

Yani, sonuç olarak Katalanların yediği dayak yanlarına kar kalıyor... Çünkü, İki yüzlü Batı dünyası onlara destek vermiyor.

Buna karşılık, Batı desteğiyle referandumu oldu bittiye getiren Barzani, yine bir Batı televizyonuna verdiği röportajda, istediğimi aldım "artık ölebilirim" diyor.

Çünkü, daha önce de yazdığım gibi, artık referandum Barzaninin cebindedir... İstediği zaman onu masaya koyma şansını elde etmiştir... Ne yazık ki, bölge ülkeleri ve Irak buna mani olamamıştır.

Katalanlar'a "oturun oturduğunuz yerde" diyen Batı alemi, Barzani'ye "yürü kim tutar seni" diyecektir... Eğer, henüz ortam soğumamışken Türkiye ve İran bu referandumu ters yüz edemezse!

Barzani referandumu, bizim için "İkinci FETÖ" olmuştur, buna hiç kuşku yok... Ama ne yazık ki, bunu zamanında durduramadık... Neye mal olursa olsun, durdurmalıydık!!

Dış politikamız da futbolumuz gibi, önce çok basit hatalarla golü yiyoruz, ondan sonra bu golü çıkarmak için bin bir çaba harcıyoruz!... İnşallah bu işte de bir "geri dönüş" mümkün olacaktır!

Batının Türkiye aleyhine her işe geçit vereceği gerçeğini bir kere daha hatırlayarak, tedbirlerimizi ona göre almak zorundayız...

Bu bağlamda, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın: "Herşeye hazır olmalıyız" sözü sadece bir söz olmaktan çok öte algılanmalıdır.

Türkiye, gerçekten herşey hazır olmalıdır!

Allah vatanımızı ve milletimizi korusun!

 
Toplam blog
: 1645
: 822
Kayıt tarihi
: 19.01.08
 
 

Edebiyat, kamu yönetimi ve gazetecilik tahsili... 27 yıllık eğitimcilik hayatından sonra emeklili..