Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

29 Eylül '14

 
Kategori
Ekonomi - Finans
 

Borsada kimler batar?

Borsada kimler batar?
 

www.aliozdemir.net


Borsa ile ilgili olarak hiçbir şey okumadan, basını takip etmeden, uzmanların gelecekle ilgili öngörülerini öğrenmeden; çürük, iflas etmiş, hileli, manipülasyona açık hisse senetlerine para yatırarak kısa sürede köşeyi dönme hayalleri kuran kişiler eninde sonunda batarlar.

Açıldığı 1985 yılından bu yana 100 değerinden 75000 değerlerine yükselen borsa 30 yılda yüzde 7500 oranında prim yaparak çok yüksek getiriler sağlamıştır. Bu değer altın, dolar, faiz gibi enstrümanlardan çok çok fazladır.

Üç beş kişinin alıp sattığı hisse senetlerinden, fiyatı nominal değerin altında ya da ona yakın (25 Kuruş ila 1.5 TL arası) değerde alınıp satılan kağıtlardan kesinlikle uzak durmalısınız.

Yatırımcısını sürekli olarak, bedelli sermaye artırımı yoluyla söğüşleyen, temettü (kar payı) verme adeti olmayan firmaların kağıtlarına yaklaşmayınız.

Diyelim ki 100.000 TL birikiminiz var. Bunu sağlam, güvenilir, imajı temiz, üreten, ihracat yapan, iyi yönetilen, önü açık, tanınmış 10-20 kadar şirketin kağıdına yatırınız. Yatırımınız günlük, haftalık, aylık olmasın. 6-12 ay beklemeyi biliniz.

Hangi hisselere yatıracağınızı tespit etmenin en kolay yolu son 10 yıllık fiyat grafiği “sürekli olarak merdiven gibi artan” şirketler olmalıdır. Deniz dalgası gibi aşırı salınım yapan şirketler kumar düşkünü kişiler içindir. Onlardan uzak durunuz.

Geniş bilgi için e-posta adresime yazabilirsiniz.

 

 

Ali Özdemir

www.aliozdemir.net

www.facebook.com/erdemyayinevi

aozdemir53@hotmail.com

 
Toplam blog
: 288
: 1733
Kayıt tarihi
: 24.04.11
 
 

Eğitimci - Yazar - Yayıncı. 1968'de doğdu. Marmara Üniversitesi, Teknik Eğitim Fakültesini bitird..