Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

22 Ağustos '17

 
Kategori
Ekonomi - Finans
 

Borsaların Seyri

Borsaların Seyri
 

Her ülkenin borsaları olduğu gibi, Türkiye Borsası'da yatırımcılar için oldukça önemlidir. Faizler, büyümeler, ortaklıklar gibi şeyler olmazsa olmaz bir hal almıştır. Gelişen dünyada etkin bir rol almak için, kimi yatırımcı döviz, altın, gayrimenkul gibi yatırım araçlarını seçerken, kimi de hisse alım satım yaparak kâr elde etme girişimlerinde bulunmaktadır. Belli başlı bilinen şirketler olduğu gibi, yatırımcısına güven aşılayarak kendine çeken pek de bilinmese de kâr elde ettiren şirketler de yok diyemeyiz. İnsanlar bu yatırımları yaparken, hisselerde ki dalgalanmaları, Borsa İstanbul'un seyrini mutlaka takip ediyorlar. Şöyle bir geriye doğru baktığımız zaman, Türkiye Borsası'nın olduğundan daha yüksek çıtalara doğru çıktığı gözden kaçmamalıdır. Her ne kadar siyasi söylemler, faizler, terör olayları, kalkınma çalışmaları borsada dalgalanmalar ortaya çıkarsa da,güvenilir ülkelerin borsaları çizgisini tekrar devam ettirebiliyorlar.
 
Aynı şekilde Borsa İstanbul'un 2016 yılına göre verilere bakıcak olursak, "15 Temmuz Darbe Girişimi" olmadan önce 80.000 civarlarında gezen borsa, sonra ki bir hafta içinde 70.000 ve ardından 65.000 civarlarına kadar gerilemiştir. 1 yıl içerisinde  Borsa İstanbul ve yetkililerin yatırımcısına o kadar güven sağlamış, terör, siyasi gibi olayların ülkemize zarar veremeyeceğini yansıtmış olacak ki borsa 110.000'lere doğru yukarı taşınmıştır.
 
Eğer bir ülkede borsa ne kadar güçlüyse bu yerli ve yabancı yatırımcıların o ülkeye olan güveni konusunda bize bilgi verir. Terörün barınıp ardından temizlenen yerlere yapılacak olan yatırımlara olan destekte yine bu yıl gündeme gelmiştir. Bu ve bunun gibi olaylar da yine aynı şekilde borsada önemli bir etken oluşturmaktadır.
 
Toplam blog
: 27
: 342
Kayıt tarihi
: 16.05.17
 
 

Afyon Kocatepe Üniversitesi, İktisat (ekonomi) bölümü mezunu olan İsmail Polat Karadağ, iktisat eği..