Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

26 Nisan '15

 
Kategori
Alışveriş - Moda
 

Brigitte Bardot Gibi Görünmeye Ne Dersiniz?

Brigitte Bardot Gibi Görünmeye Ne Dersiniz?
 

60’ların unutulmaz stil ikonu Brigitte Bardot gibi saçlara sahip olmak için işte size küçük tüyolar…

 

936full-brigitte-bardot

Brigitte Bardot… Sinema tarihinin güzeller güzeli oyuncusu. Bugün her kadın biraz Brigitte  Bardot gibi olmak ister; biraz seksi, biraz masum ama her daim çekici… Saç şeklinden, giydiği kıyafetlere kadara Bardot da bir stil ikonu olmuştur yıldızlar arasında.

‘Ve Tanrı Kadını Yarattı’ filmiyle üne kavuşan, güzelliğiyle filmin adının hakkını veren Bardot, tarzı ile de moda dünyasının vazgeçilmezi. Onun gibi makyaj yapan, saç şekli ile alımlı kadınlar kervanına katılmak isteyen kaç kişi vardır kim bilir.

 

Hollywood yıldızları gerek film karelerinde gerekse de gündelik hayatlarındaki tarzları ile hayranları tarafından en çok model alınan kişilerdir. Bir giydikleri kıyafet, taktıkları şapka, yaptıkları makyaj ve saç kesimleri ile öykünmeye en yakın isimlerdir bu yıldızlar. Eskilerden Audrey Hepburn, Marilyn Monroe, Brigitte Bardot, günümüzden ise Kate Moss, Drew Barrymore, Sienna Millerkadını olmak en büyük arzular arasındadır....

Moda değişken bir yapıya sahip olsa da Hollywood’un unutulmaz yıldızlarının hayatımıza kattığı stiller hiç eskimiyor.

Gelin bugün bir Brigitte Bardot kadını olalım. Onun o meşhur yarı topuzunu yapıp ve dışarı çıkalım. Gözler üzerimizde olsun ve biz de kendimizi bir yıldız gibi hissedelim.

Sizce de bu hisse ihtiyacımız yok mu?

BRIGITTE BARDOT TOPUZU NASIL YAPILIR?

Kendine özgü saç stili ile ünlenen Brigitte Bardot, ‘Bumpit’ ismi verilen bu yarı topuzun aslında gerçek yaratıcısı oldu diyebiliriz. Yarattığı bu tarz kendisine yakışır cinsten: Seksi..

Bir topuz ile seksi olunur mu demeyin? Eğer Brigitte Bardot gibi yaparsanız, evet, olunur…

İşte sırrı:

bardot-hair-01.w1366.h908.2x

  1. Aşama: İlk önce, saçınızın orta kesiminden dört parmak kalınlığında bir tutam saç alıyorsunuz. Dilerseniz saçınızın alt kısımlarını maşa ile hafif dalgalandırabilirsiniz. Aldığınız bu saç tutamının alt kısmına sprey sıkıyorsunuz.

bardot-hair-03.w529.h352

  1. Aşama: Daha sonra ince bir tarakla bu ayırdığınız saça krepe yapıyorsunuz. Yaptığınız bu işlem saçınızın hacimli görünmesine yardımcı olacaktır. 3-4 tarak darbesi makuldür.

bardot-hair-04.w529.h352

  1. Aşama: Bu aşama çok önemli. Çünkü asıl Bardot görünümünü bu kısımda sağlayacağız. Krepe yapılmış kesimi fotoğrafta gördüğünüz gibi sola doğru döndürerek bükün ve hafif top oluşturmak için yukarı doğru itin.

bardot-hair-05.w529.h352

  1. Aşama: Yüzünüzün şekline göre oluşturduğunuz topun boyutunu ayarlamak sizin elinizde. Eğer uzun ve köşeli bir yüze sahipseniz topu biraz düşürebilirsiniz fakat yuvarlak yüze sahip olanlar dikkati gözlere ve elmacık kemiklere çekmek için yüksek tutabilirler. Topun boyutunu ayarladıktan sonra tel tokayla tutturun.

bardot-hair-06.w529.h352

 

  1. Aşama: İsterseniz son aşamada saçınızı biraz süsleyebilirsiniz. Zevkinize uygun tarak tokaları topuzunuza ekleyerek daha alımlı bir stil elde edebilirsiniz.

bardot-hair-07.w529.h352

  1. Aşama: Aşamaları bitirdikten sonra saçlarınızın alt kısımlarını biraz kabartın ve sonunda aynaya bakmayı ihmal etmeyin. İşte karşınızda şahane bir Bardot kadını…

http://blog.adimadim.com.tr/brigitte-bardot-gibi-gorunmeye-ne-dersiniz/

 
Toplam blog
: 16
: 591
Kayıt tarihi
: 17.03.07
 
 

10 yıllık gazetecilik mesleğimi hayalim için bıraktım. Ve şimdi Yaratıcı Drama Eğitmenliği üzerin..