Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

25 Haziran '16

 
Kategori
Dünya
 

Britanya’nın AB’den ayrılmasının anlizi - Cameron, Darbeciler ve AB

Britanya’nın AB’den ayrılmasının anlizi - Cameron, Darbeciler ve AB
 

Britanya geçen yüzyıla kadar topraklarında güneş batmayan bir imparatorluktu. Britanya’dan önce İrlanda ayrıldı ve yıllarca Kuzey İrlanda bağımsızlık yanlısı IRA ile çatıştı. AB’ye üye oldu ama AB içinde her zaman kaçamak güreşti. Mesela Avro’ya girmedi. AB aslında Britanya’nın Avro ve Schengen anlaşmalarına imza koymamasıyla eksikti. AB’den bolca faydalandı Britanya. Mesela İskoçya’da bağımsızlık referandumunda çoğunluğu cimri ve fakirlikten çok korkan İskoçları Better Togather ile korkuttu. İskoçya ekonomik sorunlarla karşılaşacağını sandığı için bağımsızlıktan bile vazgeçti.

Britanya’ya göçün artma endişesiyle Britanya’lılar AB’ye hayır dediler. Cameron “Türklerin üyeliği 3000 sene sürer” derken Britanyanın üyeliği gitti. Bu sözler bana 28 Şubatçı generallerin “28 Şubat 1000 yıl devam eder” dedikten sonra tükenişini hatırlattı.

Daha dün Deli Tayyip AB’ye HDP üzerinden “Bunlar iyi günleriniz” mesajını verirken aslında Cuma sabahında olacak olanları söylemek istedi. İlk defa bir Türk siyasetçisi hemde Devletin en tepesindeki adam RTE  –ki ben kendisine bu yüzden Deli diyorum, zira yaptıkları ve söyledikleri ülke menfaatleri açısından çok cesaret isteyen işler- “Bizleri AB’ye almıyorsunuz çünkü Müslümanız diye bunu yapmıyorsunuz” dedi. Bu gerçekten müthiş bir sözdür. Bu sözün AB içinde yansıması olmasa bile İslam ülkeleri ve Rusya’da mutlaka yansıması olacaktır.

Peki bundan sonra AB’de Britanya’da Türkiye’de bu olayın yansıması ne olacak?

Britanya Açısından;

-Britanya’da AB’ye HAYIR diyenler bilmeden İSKOÇYA’NIN BAĞIMSIZLIĞINA EVET dediklerini ilerde bilecekler. Britanya AB’ye hayır dediği için AB’nin antlaşma yaptığı ülkelerle yeniden gümrük ve siyasal antlaşmalar yapmak zorunda.

-Britanya, bundan sonra Common Wealth denilen İngiliz Milletler Topluluğuna daha fazla yönelerek eski imparatorluk gücüne ulaşmaya çalışacaktır. AB’yi bunun önündeki engel olarak görüyordu.

-İngiliz Poundu kısa vadede değer kaybetmeye devam eder, sürecin tamamlanmasından sonra ve AB’nin Avro’sunun güç kaybetmesinden yada yok olmasından sonra değer kazanma trendine girer. Ancak ilerde Kuzey İrlanda İskoçya ve Galler’in bağımsızlık trendine girmesi ve birinin bile bağımsız olması Britanya’yı mahveder.

-AB eğer birliğini her şeye rağmen korumayı becerebilirse o zaman AB ve Britanya’nın arasında siyasal ve ekonomik rekabette başlar.

AB Açısından;

-AB yaşanan göçler krizinden sonra ciddi bir itibar kaybına uğradı. Bu prestij kaybı AB’yi üyeler açısından bir cazibe ve umut olmaktan çıkardı.

-AB’nin yaşadığı bu itibar kaybı Avro’yu da vuracaktır Avro Dolar karşısında 16 senedir yaşadığı üstünlüğü kaybedecektir. ABD Merkez Bankasının inatla faizi arttırmamasının nedeni Britanya’daki seçimlerde AB’ye HAYIR ın çıkacağını tahmin ederek faiz artırımına gerek kalmadan AB ‘nin alacağı bu yaradan sonra yeniden en güçlü rezerv parası olmaya başlayacaktır.

-AB kendi üyeliğini Avrupa ülkeleri arasında siyasal koodinasyonun demokratikleşmenin sağlanması için koz olarak kullanıyordu. Özellikle Almanya ve Fransa bunun nimetlerinden yararlanmaktaydı.

-AB aslında son 25 senedir ciddi bir sorunu göremedi. Kıtada Avrupalı ırk yok olmaktaydı. Beyaz Avrupalı Hristiyan mensubu ırklar çocuk yapmıyor aile kurmuyor kurulan aileler dağılıyordu ( Bu süreci şimdi Türkiye yaşamaya başladı). Bu demografik olarak bitişti, beğenmedikleri göçmenler olmasa ve onlarınçalışarak ödedikleri vergiler ve sigorta primleri olmasa AB de emeklilere para ödemesi durabilirdi. Ancak çöküş sürecinin devam ettiğini anlamadılar. Avrupa Birliği değil Avrasya Birliği olma gayretinde olamadılar. Oysa Avrupa Birliği Rusya ve Türkiye ile Birlik oluşturmadıkça bir gün biteceği aşikardı. Kendileri bitmesin diye ve sömürmek için Putin’in ve Erdoğan’ın gitmesi için Rus Baharı için ve Türk Baharı Gezi, Feto ve PKK üzerinden siyaset yaptılar sonuç ise aldıkları beddua yüzünden dağılma sürecidir. Bu süreçte çok insanın ahı var, Bosna’nın ahı var, Türklerin zamanını ve parasını( Milli Görüşün Deutsche Bank’taki şimdi rakamlarla 400 milyar Dolarına el koydular) çaldılar, bunların bir şekilde bedel olarak ödenmesi gerekiyordu bu oldu.

-Britanya’nın ayrılmasını başka ülkelerde takip edecektir. Türkiye’nin güçlenmesi için AB’nin dağılması gerek. Bu yüzden bir sonraki referandumlar Hollanda da Fransa da ve Almanya’da olduğunda Türk kökenli AB Vatandaşları ayrılma yönünde oy kullanmalılar ve birikimlerini AB Bankalarından Türk DEVLET bankalarına aktarmalılar. Bunu yapmayacaklarsa kendilerine Türk ve Müslüman’ım demesinler. Madem AB bize Kimlik yüzünden üyelik vermedi eh bunun da bir bedeli olmalı onlara.

-Bu referandum AB içinde yükselen ayrılıkçı sesleri güçlendirecek ve bundan sonra Hollanda’dan başlayarak sırasıyla Fransa, İtalya’da ayrılmak için referandum yapacaklardır.

Dünya Açısından;

-İran petrolden elde ettiği gelirleri AVRO olarak rezerv edeceğini ve dolardan vazgeçtiği duyurmuştu. Dünyada ABD karşıtı ülkeler ABD’de den kaçtıkları için ehveni şer diye AVRO’yu tercih ettiler ancak bu durum yeniden tersine dönecek.

-Rusya kendisini dağıtmaya çalışan Britanya ve AB’ye karşı direndi ve AB’nin kendisi ve ilerde Britanya dağılma sürecine girmiş bulunmakta. AB’nin dağılması demek giğer birliklerin mesela KEİ’nin daha fazla öne çıkması demek. Balkan Ülkeleri Birliği, Doğu Avrupa Birliği, Avrasya Birliği, Orta Doğu Birliği, Orta Asya Birliği hız kazanabilir. KEİ’ye Türkiye’yi davet eden Rusya ile yeni bir başlangıç yapılabilir. Bu çok önemli.

-Çin, Rusya, Pakistan ve Hindistan da önemli bir birlik oluşturabilir. Dünyanın Avro’dan daha fazla güvenilir bir para birimine ihtiyacı var. Dolar ve Avro eski gücünü kaybetti.

Türkiye Açısından;

-David Cameron Türkiye’ye 3000 sene AB’ye giremez diyordu. Bunu söylemesinden sonra üç hafta bile geçmeden referandumdan sonra Britanya artık AB üyesi olmaktan çıktı. Cameron’ın bu açıklamaları tıpkı 28 Şubatçı desteklediği darbecilerin konuşmasıyla aynı DNA’dandı. Onlarda 28 Şubat 1000 sene sürecek demişti hepsi yenildiler. Britanya’nın AB’den çıkması Türkiye adına zaferdir. Britanya asla Avrupalı bir ülkede olmamıştır. Toprakları adadır ve Avrupa kıtasıyla bir bağlantısı bile yoktur. Londra’nın Avrupayla bağlantısıda yoktur. Edirne, İstanbul gibi Avrupa kıtasının içinde yer alan ve tarihte Avrupa kıtasının tarihinin yazıldığı yerlerdir. Bu iki şehir Türkiye’dedir. İstanbul ve Türkiye olmadan ne AB ne de NATO Birliğini sağlayamaz. Türkiye önce AB’yi halka referandumla “Tamam mı, devam mı?” diyerek çıksa sonra Nato’dan çıksa bu iki Birliğin Orta Doğu’da Orta Asya’da, Karadeniz’de nefesi kesilir. O kadar çok Müslüman ve Türk düşmanları ki, Türkiye’nin muhteşem Jeopolitik, jeo stratejik, Jeo ekonomik, Jeo demografik önemini bilmelerine rağmen AB’nin içine almadılar. RTE’nin açıklaması beni çok şaşırtmıştı “Müslüman olduğumuz için bizi almadınız” işte bu AB’yi bitiren sözdür. İncirlik Hava üssüne Alman askerleri ve komutanları Nato kapsamında alınırken, Alman siyasetçilerinin İncirlik’e sokulmamasının nedenide budur. Nato da askeri olarak beraberiz ama siyasal olarak bundan sonra rakibiz.

Nerede?

Balkanlarda, Bosna da, Orta Doğu’da, Orta Asya’da ve daha bir çok yerde…

-Türkiye zayıflayıp prestij kaybeden AB’ye bundan sonra hiç eyvallah etmez. Çünkü zaten dağılmaya yüz tutmuş, sömürüyle ayakta yürürken birden sömürü kanalları tıkanan AB şu an Türkiye açısından itibarsızdır. Hele hele Ermeni Soyırımı tasarıları, PKK Terör örgütüne destek vermeleri bardağı taşıran son damlalardır.

-Bundan sonra RTE ve onun yönettiği Türkiye’nin eli daha güçlüdür. Türkiye’de AB yanlısı ve Batı yandaşı zihniyet kaybetmiştir. Dikkat edilmesi gereken ucuz milliyetçilik yapılmaması ve Osmanlıcılık ideoloji olarak konacaksa bunun revize edilmiş Başkanlık ve Eyalet sistemi ile olması gerekmektedir. İslam Ülkeleriyle iş birliği daha da arttırılmalı. Rusya ile ilişkiler eskisi gibi olması için çabalamalı ve Suriye’de barış için sonuna kadar diploması zorlanmalı. İslam Ordusu nasıl kurulduysa İslam Ortak Pazarı kurulmalı. İslam Bankası ve Ortak Para Brimi oluşturulmalı. İslam Borsasının Merkezi İstanbul olmalı. Türkiye’nin önü açık. Eğer RTE’ye suikast yapmazlarsa veya ölmezde sağ kalırsa, onun yönettiği Türkiye bunları görecektir. Yapılması gereken Türkiye’de ahlak ve adaletin tesisine önem verilmesi. Gerisi Allahın izniyle gelir.

 
Toplam blog
: 722
: 3755
Kayıt tarihi
: 23.01.09
 
 

A.Ü İktisat Fakültesi mezunuyum, daha önce Kazakistan ve Hollanda'da eğitmenlik ve tercümanlık iş..