Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

21 Nisan '18

 
Kategori
Futbol
 

Bu Kafayla Türk Futbolunda Olaylar Hiç Bitmez

Bu Kafayla Türk Futbolunda Olaylar Hiç Bitmez
 

Fanatizm engel olunamayan bir hastalık


Ziraat Türkiye Kupası'nda Fenerbahçe ve Beşiktaş arasında oynanan yarı final rövanş maçı, yaşanan olaylar nedeniyle yarım kaldı.

İlk maçta deplasmanda alınan 2-2'lik beraberlik sonrası final için büyük avantaj elde eden F.Bahçe, 0-0 veya 1-1'lik skorlar kendisine yetmesinin avantajını kullanmak için çıktığı maçta rakibinin de 10 kişi kalmasına rağmen taraftarların agresif tavırları ve sahaya attıkları yabancı maddeler nedeniyle yarım kaldı. Beşiktaş Teknik Direktörü Şenol Güneş'in başına 5 dikiş atıldı. Sahada yaşananlar yetmiyormuş gibi soyunma odasına giden koridorda da arbede yaşandı. Özel Güvenlik Personelinin de karıştığı bu olaylar Türkiye'yi dünyada da spor kamuoyunda manşete taşıdı.

Hiç lafı uzatmayacağım...

Öyle ya da böyle taraftarların çıkardığı olaylar var. 3 korner köşesindeki taraftarlar Aziz Yıldırım ve birçok siyasinin de ortak söylemi ile sanki bir kumpas hazırlanmış. Ve bu kumpas 3 Temmuz sürecinin de devamı niteliğindeymiş. 

Bence işin kolayı bu...

Taraftarlar olaylar çıkarsın, bu olayları kapatmak için "3 Temmuz sürecinin devamı niteliğinde kumpas var" deyip kendinizi olaylardan soyutlamaya ve temizlemeye bakın. Tipik Aziz Yıldırım zihniyeti...

Her mağlubiyet sonrası bir bahane ile gündem değiştirmeyi ve yaşanan mağlubiyetleri unutturmayı kendisine görev bilen bir başkan yine kendisinden bekleneni yaptı ve gündemi değiştirdi. Üstelik de Ali Koç'un başkanlık için adının yoğun olarak yer aldığı bir ortamda... Aziz Yıldırım, bu şekilde hem olayları kapatmak ve maçın kaldığı yerden devam etmesi konusunda baskı oluşturuyor hem de 3 Temmuz sürecinde yaşadığı mağduriyeti kullanarak yeniden başkanlık için kendisine avantaj sağlıyor.

Tabii bu benim görüşüm.. 

Herkesin görüşüne de saygı duyarım. Sonuçta herkesin inançları ve doğruları birbirinden farklı olabilir.

Ama asıl vahim tablo bence şu:

Fenerbahçe Muhabiri Emre Bol, olaylar sonrasında canlı yayında çıkıyor ve "Yapana değil, yaptırana bak" şeklinde bir söylemle kafasına 5 dikiş atılan Şenol Güneş'i suçluyor. Ve bu muhabir A Spor gibi önemli televizyon kanalına çıkıp sık sık yorum yapıyor.

Türkiye'de muhabirler, tarafsız haber yapmak yerine kendilerini haberlerini yaptıkları kulübe hizmet vermeye adamışlar. Sanki Avukatlık yapıyorlar. Ve üstelik de bu Avukat Muhabirler Türkiye'nin önde gelen spor kanallarına çıkıp yorum yapıyorlar.

Taraftarı fanatik, muhabiri fanatik, başkanı ve yöneticileri fanatik... Hatta Özel Güvenlik personeli bile fanatik!!!

Bu kadar fanatizm içinde Türk futbolu nereye kadar gidebilir ki zaten?

Kimse bu kadar fanatizm içinde Türk futbolunun neden Avrupa'da söz sahibi olmadığı konusunda yargılamasın!

Bu kafayla Türk futbolunda olaylar hiç bitmez!

 

 
Toplam blog
: 74
: 2756
Kayıt tarihi
: 09.04.07
 
 

On yıldan fazla süredir reklam ve halkla ilişkiler sektörü ile internet ortamında medya sektöründe h..