Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

21 Aralık '14

 
Kategori
TV Programları
 

Bu Tarz Benim'de jürisiz final fiyaskosu!

Bu Tarz Benim'de jürisiz final fiyaskosu!
 

Kazananlar orada. Jüri ve seyirci nerede?!


Bu Tarz Benim'i Aycan/Nurcan Şencan kardeşler kazandı. Gönlümden geçen aday Ayşenur Balcı'ydı ama ikizleri yine de tebrik ediyorum. Lakin final gecesinde iki büyük fiyasko yaşandı.

Eminim ki çoğunuz ekran başına geçerken canlı yayın beklediniz. Ben de öyle fakat boşuna bekledik. Umarım yapmazlar dediğimiz şey çıktı ve program banttan başladı. Doğal olarak şunu düşündük: Program önceden çekilmiş ve banttan yayınlanıyorsa nasıl oy vereceğiz? Ve bir şimşek çaktı: Yayının çoğu banttan olacak, sadece oyların açıklanması için canlı yayına geçecekler... Bu durum başlı başına, bu kadar popüler bir yarışmanın final gecesi için fiyaskoydu. İçimden neyse dedim, daha ilk sezon. Risk almak istememişler. Hiç değilse sonunu canlı izleriz. Asıl bomba ise canlı yayına geçilmesiyle patladı!

Jürisiz, Elenen Yarışmacısız, Seyircisiz "Büyük"! Final

Canlı yayına geçildiğinde, seyirciye yarışmalar tarihine geçecek bir saygısızlık yapıldı. Kamera sıkışıp kalmış gibi Öykü Serter ve sandalyelerinde oturan dört finalist arasında gidip geliyordu. Ev halkından bir nida yükseldi: "Bu stüdyoda jüri ve seyirci yok!!" Ben "Aaa, olur mu öyle şey?", diyerek karşı çıktım ama beş dakika sonra hayretler içinde hak verdim. Ortada ne jüri üyeleri vardı, ne de daha önce stüdyoda bulunan elenmiş yarışmacılar. Diğer seyirciler de gösterilmiyordu. Anladığımız kadarıyla stüdyo Öykü Serter, finalistler, ve yarışmacıların aileleri dışında boştu!

Ben şunu anlamıyorum: İvana Sert, Nur Yerlitaş, ve Kemal Doğulu üç ay boyunca neredeyse her gün o stüdyoya geldiler, bir tek final gecesi mi gelemediler?! Kazanan yarışmacıları tebrik edecek tek bir jüri üyesinin bulunmaması yakın dönem Türk yarışmalarının en büyük başarısızlıklarındandı ve büyük bir hayal kırıklığıydı.

Güncelleme: Suçlu Kim?

Bugün gazetelerden öğrendik ki fiyasko finalin sebebi, yapımcı firmayla Show TV arasındaki anlaşmazlıkmış. Şimdi iki taraf da birbirini suçluyor. Bana öyle geldi ki TV8'e geçme planı olan yapımcının hatası büyük. Ama jürinin hatası daha büyük! Show TV'ye ve bazı diğer kaynaklara göre jüri, tavır almak için finale katılmadı. Nur Yerlitaş, final anlarında nispet yapar gibi bir mekanda kahve içerkenki resmini paylaşmış. İnternet kullanıcıları Yerlitaş'ın bu hareketini affetmeyip yorum yağmuruna tuttular.

Afiyet olsun...

 
Toplam blog
: 5
: 591
Kayıt tarihi
: 05.02.14
 
 

Bloğun adından da anlaşılabileceği gibi meraklı bir insanım. Birçok ilgi alanım var. Bu alanlarda..