Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

02 Ekim '15

 
Kategori
Gündelik Yaşam
 

Bugün A.Hakan'a, yarın....

Bugün A.Hakan'a, yarın....
 

haber.sol.org.tr


Devlet ceberut bir devlet hüviyetini aldıkça; önce karşısında olduğu muhalefeti; ondan sonra karşıt kurumları ve sivil inisiyatifleri ve vatandaşları sırayla ezmek için fırsat kollar ve  yavaş yavaş herkese sıra gelir.
 
Büyükler olacakları önceden sezerler söylerler… Ama çoğumuz o büyük insanların laflarına aldırmaz geçeriz. “Bana ne.. Bana değmez…” diye aldırmayız; çevresinden dolaşırız belanın.. Oysa bela bir bakıma bütün mahalleyi. Bir bakıma bütün kenti sarmıştır ama görmemezlikten geliriz:
 
Ne diyor Bertolt Brecht : “Kardeşlerinizi boğazlıyorlar göz yumuyorsunuz, çığlıklar duyuluyor ama siz susuyorsunuz. Aramızda dolaşıp kurbanını seçiyor zorbanın teki , sessiz kalırsak bize dokunmaz diyorsunuz. .. ok yiyorsunuz..”
 
Evet, adamlar… Gazeteciler bağırmaya başladılar: “Tehdit ediliyoruz; hedef gösteriliyoruz… Takip ediliyoruz..!” 
 
İlgilenmesi gerekenler ilgilenmediler. İlgilenmesi gereken büyükler : “Merak etmeyin ilgileniyoruz…” mealinde bir şeyler söyleyip, yan yattılar. 
 
Herkes bir bakıma korkuyor… Çünkü herkesi şu veya bu şekilde korkutuyorlar. Susturuyorlar.
 
Basını… Yayını… Televizyonu… İnterneti… Herkes; bütün ahali ; ya onlardan olacaksınız. Yada vurulacaksınız; dövüleceksiniz.
 
Ahmet Hakan bugün dövüldü; kemikleri kırıldı. Yarın bir gün bir başkası kurşunlanabilir.. Bir başkası zindanlarda ifadesi bile alınmadan yatabilir..
 
Çünkü bir korku imparatorluğu kurulduğu zaman; onun pirinin sarayı olacaktır; adamları olacaktır… Ve korkunç bir aşiret reisi, ülkeyi kendi aşiretini yönetir gibi yönetmeye çalışacaktır. Bir çok ülkede bunun örneklerini gördük. Şimdi de bu oyun yurdumuzda oynanmaya çalışılıyor. 
 
Doğu’daki halk; Güney-Dogu’daki halk götürüp oyunu  PKK’nın temsilcisi olan bir partiye veriyor. Niye ? Çünkü korkuyorlar. Vermezlerse, evi, çoluğu, çocuğu… bütün varlığı tehlikededir. Biliyor… Korkuyor gariban vatandaş. İster istemez, gidip o partiye veriyor. Vatanın bu yanına gelirsek, yine vatandaşın korkuları çalışıyor.
 
Vatandaş belli bir fabrikada çalışıyor. O fabrikanın patronu iktidar partisinden; onun emrinde çalışanlar kolay kolay gidip bir muhalefet partisine oy verebilirler mi?
 
Vermiyorlar.
 
Köylü vatandaşın korkuları başka.
 
Kentin kıyılarında oturan vatandaşın korkuları başka. Yarın bir gün çocuğuna iş bulacak. İzliyorlar. Muhalefetten olursa, ona memlekette iş yok. !
 
Çeşitli kademelerde olanların korkuları başka başka. Okullar imam hatipli hocaların elinde, gelin bir başka partiye oy verin! İmkanı var mı? 
 
Herkes korkuyor.. Öğretmeni; öğrencisi; köylüsü, işçisi…
 
Çünkü mimliyorlar ve o mimlenen kişi artık , aşiret dışı olduğu anlaşılırsa, bir daha iflah olmuyor.
 
Adam edemediklerine; sözle, yaptırımla korkutamadıklarına da bıçağın ucunu gösteriveriyorlar.
 
Milletin çoğunun zaten  şu veya bu şekilde beyni yıkanmış oluyor.
 
Hadi bakalım çık işin içinden.
 
Peki memleketi kurtaracak üç- beş tane Ahmet Hakan mı kalıyor memlekette… Peki, onlar ne zamana kadar dayanacaklar?
 
Söyleyin kim korkmuyor?
 
Belki kalabalıkların arasında korkmuyoruz.
 
“Hepimiz birimiz için; birimiz hepimiz için…”  diye bağırdığımız zaman korkmuyoruz…
 
Ya tek başımıza kaldığımızda…
 
Konuşursan; kendince doğruları ifade etmeye çalışırsan… Bu işin savcıları var, hakimleri var… Uğraştırıyorlar. Hemen hava cıva bir dava… Hadi bakalım, haftada bir Savcılığa git gel.. Kim korkmaz hain kurttan..?
 
Tabii, bir de kraldan çok , kralcılar var. Onlar memleketi kurtarmak için, kendilerine söylenen; hiç olmazsa kulaklarına fısıldanan kişilerin karşısına palayla, dönerci bıçağıyla çıkıveriyorlar… Hadi bakalım gel de korkma…
 
Bilmiyorum Ahmet Hakan’lar ne zamana kadar dik duracaklar. 
 
Memleket aşiret beylerinin ellerinde. Onlar ne derse o oluyor. 
 
Olmazsa da… Bilmiyorum.  “Ya Devlet başa, ya kuzgun leşe…”
 
 
Toplam blog
: 2579
: 848
Kayıt tarihi
: 24.10.10
 
 

Mesleğim eğitimcilik… Şimdi artık emekli bir vatandaşım… biraz şairlik, biraz hayalcilik, biraz s..