Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

30 Temmuz '15

 
Kategori
Güncel
 

Bülent Arınç'ın Kadınları

Bülent Arınç'ın Kadınları
 

Başbakan yardımcısı Bülent Arınç, mecliste yaptığı konuşma esnasında kendisine müdahale eden HDP Diyarbakır milletvekili Nursel Aydoğan' a ses tonunu yükselterek '' Hanımefendi sus, bir kadın olarak sus '' şeklinde tepki gösterdi.
 
Arınç' ın yaptığı konuşmanın tamamı doğru olabilir ve itiraz eden Nursel Aydoğan' ın itirazı yersiz ve haksız olabilir. Ancak susması gerektiği, kadın olması koşuluyla söyleniyorsa burada ayrımcılık vardır. AKP' nin mecliste 39 kadın milletvekili var. Bülent Arınç' a sormak gerekiyor, partinizde bulunan kadın milletvekilleri her hangi bir konuda ''Bir kadın olarak'' konuşup görüş bildirebiliyorlar mı diye? Yoksa bu milletvekilleri vitrin olarak mı seçildiler ? Peki bu 39 kadın milletvekilinden biri de çıkıp, kadınlara karşı neden ayrımcılık yapıyorsunuz diyebilecek mi? Yoksa '' Bir kadın olarak'' susacaklar mı? 
 
Bülent Arınç' ın kadınlarla ilgili ilk açıklaması değil bu. Geçtiğimiz yıl da kadınların iffetli olması gerektiğini ve herkesin içerisinde kahkaha atmaması gerektiğini söylemişti. Belli ki kadınlarla ilgili önyargıları var. 
 
Kadınlara milletvekili seçme ve seçilme hakkı 5 Aralık 1934 tarihinde verildi. Görünen o ki bundan 81 yıl önce kadınlara tanınan bu hak, Bülent Arınç tarafından konuşmamak kaydıyla seçme ve seçilme hakkı olarak algılanmış.
 
Toplam blog
: 165
: 215
Kayıt tarihi
: 18.08.14
 
 

Gazi Üniversitesi İşletme bölümü lisans ve Mersin Üniversitesi İşletme yüksek lisans mezunuyum. M..