Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

17 Nisan '14

 
Kategori
TV Programları
 

Burak Özçivit/ Gelecek vadeden unvanını boşuna almamış!

Burak Özçivit/ Gelecek vadeden unvanını boşuna almamış!
 

Aslında bu daha çok dosya niteliğinde okuyabileceğiniz, arada dönüp bakabileceğiniz bir yazı çalışması. Hepimizin hayran olduğu, merak ettiğimiz kişiler vardır. İşte onlardan biri de Burak Özçivit!

Burak Özçivit, 24 Aralık 1984 yılında “cadde çocuğu” olarak Anadolu yakasında doğdu, yıldız aslında Oğlak burcu özelliklerini tamamen yansıtıyor. Hırslı, çalışkan, yatırım yapmayı bilen Oğlaklara örnek gösterilir. Aslen Gaziantep’li olan oyuncu, Marmara Güzel Sanatlar Fakültesi (eski adı ile Tatbiki Güzel Sanatlar) Fotoğrafçılık bölümünde okuyor. (Meğer aynı okulda okumuşuz )

Ev hanımı annesi Ceyhan hanım, serbest meslek erbabı babası Bülent bey ve beş yaş küçük kız kardeşi Burçin’den oluşan çekirdek ailesine olağanüstü düşkün bir şekilde, Kadıköy’de büyümüş. Tam bir çizgi film hastasıymış. Öyle ki, büyüyünce ne olmak istediği sorulduğunda, Batman olmak istediğini söylüyormuş. “Uç noktalarım vardır; uç noktaları olan bir adamım ben” diyor.

Üniversiteye hazırlık safhasında, kendi çizimi de çok iyi olan annesi, güzel sanatlar fakültesine başvuru formunu koymuş önüne. Üç-dört günlük bir hazırlıkla girdiği sınavdan başarıyla çıkıp Marmara Güzel Sanatlar’ın Fotoğrafçılık bölümünde eğitim almaya hak kazanmış. Bu da Burak Özçivit’in hem karakalem (bakarak a da hafızadan) hem de sulu boya yeteneğine de işaret ediyor.

Yıldızının parlaması aslında bir yarışma sonucunda oldu, 2003 yılında “Gelecek Vadedenler” dalında Best Model of Turkey yarışmasında ödül aldı. Hemen arkasından Uğurkan Erez Ajans’a bağlı manken olarak çalışmaya başladı.

Gelecek vadedenler unvanını hak ettiğini kanıtlamak istercesine 2005 yılında Best Model of Turkey yarışmasına bir kez daha katıldı ve bu sefer yarışmayı kazandı. Burcunun da kişiliğine kattığı ısrarcı tavrının sonucunu da Best Model of  The World yarışmasında ülkemizi temsil etti. Dünyanın En İyi 2. Mankeni olarak da taçlandı.

Üniversitenin ikinci senesinde, bu kez babasının teşvikiyle, Best Model of Turkey yarışmasına katılmış: “Babam bir defilede gönlünden öyle geçirmiş; benim oğlum da böyle olsa keşke diye... Çok istemiş herhalde. Yarışmayı kazandığımda da ben çok şaşırdım, o hiç şaşırmadı mesela. Benim de en önemli felsefelerimden biri budur: Gerçekten istemek. Bir şeyi istiyorsanız, gerçekten isteyeceksiniz, lafta olmuyor o iş. Buna çok inanıyorum.” 

Aklınızda aslında mankenlikten geldiği ne kadar kaldı bilmiyorum, benim bile aklıma yazılışı sinema ve televizyon oyuncusudur. Belki de podyumları bırakması ile hafızamızdan manken imajını silmesinden dolayıdır. Çünkü bizler Burak Özçivit’i ekran ve perdeden tanıyoruz.

İlk kez “Eksi 18” (- 18) dizisinde Murat komiser olarak karşımıza çıktı. Sinemada ise “Musallat” filmi perdeye yansımasıydı. Kartal Tibet ile çalışmaya başlaması Burak Özçivit’in hayatının dönüm noktalarından biridir. Modellik yaptığı dönemde “Eksi 18” adlı dizi için gelen teklifi, “bir deneyeyim bari” diyerek kabul etmiş. Ardından yegane sinema tecrübesi olan “Musallat” gelmiş. İkinci dizisi “Zoraki Koca”nın, oyunculuk denen işi öğrenmesi açısından hayatında çok önemli bir yeri olduğunu söylüyor: 

“Her röportajda teşekkürümü ediyorum; Kartal Hoca (Tibet) kafamı açtı diyebilirim. Bu işin mankenlikten farklı olduğunu bana o öğretti. Aslında söylediklerinin sadece replik olmadığını... Bunların duygulara bağlandığını... Duygunun içinde kalman gerektiğini... Fakat ilk başladığımda çok ‘Ben neden buradayım’ dedim.” Kartal Tibet’e biz de teşekkür ederiz bizlere Burak Özçivit’i kazandırdığı için. “ Zoraki Koca” da aldığı rolünden sonra “Baba Ocağı”, “Küçük Sırlar” da rol aldı.

Asıl patlamasını ise 2011 yılından beri ekranlarda fırtına gibi esen “Muhteşem Yüzyıl” dizisindeki Malkoçoğlu ile yaptı. Artık adı “Unutulmazlar” listesine girdi ve aldığı ilk unvan olan “Gelecek Vadedenler” ödülünü haklı biçimde kazandığının da kanıtı oldu. Şu sıralar “Çalıkuşu”nun Kamran’ı olarak da beğeni ile seyrediliyor.

Aslında Türkiye’nin ilk 3 ü derseniz; Kenan İmirzalıoğlu, Kıvanç Tatlıtuğ, Burak Özçivit olarak söylenir, sıralama da kişiye göre değişir. Hayranları arasında ünlü isimlerinde olduğunu biliyor musunuz? En başta Bülent Ersoy olmak üzere Ajda Pekkan, Seda Sayan gibi ünlü isimler de var.

Burak Özçivit, oyuncu olmasaydı fotoğrafçı olacaktı. Bağdat Caddesinde bir fotoğraf stüdyosunda çalışırken Best Model yarışması ile hayatı değişti. Önce podyuma oradan da ekranlara sıçradı. Ünlü olmadan önce sakin, sessiz, geleneksel ailesi ile içimizden biri olarak yaşarken hayatı tamamen değişti.

Özel yaşantısında spor giyimi sevme sebebi olarak :“Dizide hep özel kostümler giydiğim için günlük hayatımda sportif giyinmeyi seviyorum “ diyerek stilinin ne olduğunu bizlerle paylaştı.

Hastalık derecesinde Fenerbahçeli olan oyuncunun en sevdiği renk “sarı” . Evet, sarı demişken klasik arabalara olan düşkünlüğünü de hatırlatalım. Hurdaya çıkmak üzereyken bulduğu 1972 model 5 bin 700 motor hacmindeki Sarı Chevrolet Camaro otomobili alıp toplatan, her parçasını özenle seçen Amerikan klasikçisi Burak Özçivit. Burak Özçivit, en büyük tutkusu olan klasik oto toplamayı ek işi haline getirdi. Bundan sonra dizilerden kalan boş zamanlarını geçireceği tamirhanesinde tulumları giyip ustasının en büyük yardımcısı olacak ki çünkü onların bir ruhu olduğuna inanıyorum. “Benim 72 Camaro’ya karşı bir tutkum vardı, onu da topladım zaten. Bir garajım var, bana kalan vakitlerimde orada stres atıyorum. “ demişti.

Burak Özçivit, “Araba merakım da kalmadı; böyle bir şey olamaz. Benim kadar araba seven var mıdır acaba? Yani ben çok hastaydım arabalara ama bıktım.” Bıkma sebebi İstanbul trafiği olduğunu da belirtmeden geçmeyelim.

Klasik arabasını satışa çıkardı ve fiyat indirimi yapmakla kalmadı, satın alacak kişiye kendi elleri ile teslim edeceğini de açıkladı. Bu arada kendine Harley Davidson marka yeni bir motosiklet aldı. 30 bin Euro'ya satın aldığı Softail Slim modeli motosikleti kendi zevkine göre aksesuvarlar donatan yakışıklı oyuncu, bunun için de 10 bin Euro harcadı.

Alkol muayenesine yakalanan Burak Özçivit, gazeteciler önünde alkolmetreyi üflemedi ve karakola gitti. Yapılan kontrolde yasal sınırı geçtiği tespit edilen Özçivit'in ehliyetine 6 ay el konuldu.

Cihangir’deki evini de hayranlarının aşırı ilgisi nedeniyle boşalttığını itiraf etti. Gece- gündüz evinin yerini öğrenen hayranlarının yoğun ilgisi yüzünden Cihangir’deki evinden gece taşınmaya kalkan yıldız bunu öğrenen hayranlarının baskını ile yakalandı. Şu anda Etiler’de güvenlikli bir siteden 1 milyon dolara ev alan ve orada yaşayan genç adam biraz daha rahat soluk alıyor.

Aşk hayatı hakkında Ceylan Çapa ile olan ilişkisini gözler önünde yaşadığı için yakından takip edip, bilgi sahibi oluyoruz. Ama aklımızda Zeynep Dörtkardeşler veya Başak Özer ile yaşadığı aşkı kaldı mı? Hiç sanmıyorum bu aşkı hatırlayanınız olsun! Sevgilisi oyuncu Zeynep Dörtkardeşler’den ayrılmış, ardından da “Survivor”da şöhrete ulaşan Başak Özer’le aşk yaşamaya başlamıştı.

Survivor Kızlar-Erkekler yarışmasıyla adını duyuran Başak Özerle olan aşkının bitişine de Ceylan Çapa ile karıştığı aşk dedikoduları bitirmişti. Burak Özçivit ile Ceylan Çapa'nın aşk dedikoduları ortaya çıkmış ancak yakışıklı oyuncu o zaman sevgilisi Başak Özer'i, "Böyle bir şey yok, haberler yalan" diyerek ikna etmişti. Ayrılığın ardından Burak Özçivit'in yeniden Ceylan Çapa'yla anılmaya başlayınca twitterdan eski sevgililer atışmıştı. Burak Özçivit, Twitter'dan son noktayı koyan şu mesajı yazmıştı: "Başak gibi kaliteli bir insanın benim hakkımda bu tarz cümleler kurmayacağını bilen bilir. Nokta." Atılan taşları durduran bu mesaj aslında Burak Özçivit’in zekasının da altını çiziyordu.

Bu arada araya sıkışan bir dedikoduda Müjde Uzman’la da karıştı. Muhteşem Yüzyıl’da iki aşığı oynayan ikili ,Burak Özçivit’in konuk olduğu “Beyaz Show”un izleyicileri arasından izleyen Müjde Uzman akıllara arkadaşlıktan önce “bir aşk var” düşüncesini getirmişti.

Burak Özçivit, Ceylan Çapa’ya olan aşkını kişisel hesabından "Yol arkadaşlıkları bir başkadır, yanındayım yanımda olduğun gibi", "Karşılık beklemeden yaparsın ama karşılıklıysa bir başkadır. Huzurundayım, huzurumda olduğun gibi" şeklinde bir ileti paylaşarak açıklamış oldu. Artık hepimiz Çapa- Özçivit çiftini benimsedik ve birbirine de yakıştırdık. Adlarını birlikte anmaya da alıştık!

Peki, Burak Özçivit aşık olunca neler oluyormuş biliyor musunuz? Burak Özçivit kendini aşıkken şu sözlerle anlatıyor "Aşık olduğumda her şeyden koparım. İşimden, ailemden... Bambaşka biri olurum. Herkes fark eder, aşık olmak çok özel bir şey olduğundan onu bir şeyin etkilemesine ya da engellemesine izin vermem ben" şeklinde tarif ediyor.  Aşk ve ilişkiler hakkında Burak Özçivit, daha çok şirin kızlardan hoşlandığını her yerde söylüyor. “Sevimli ve masum kadınlar ilgimi çeker. Aşırı kıskanç ve dırdır yapan kadınları sevmiyorum.”

Aşık olduğunu “saçmaladığı zaman anlıyor” muş, etrafı ile iletişimi kopuyor ve hiçbir şey duymuyor, hayaller kuruyor, çok tutkulu yaşıyor. Etrafımdakilere rahatlıkla “Kusura bakmayın, bir süreliğine servis dışıyım” diyebiliyor.

Burak Özçivit, baklavalı erkek vücudu için “Onlar benim konum değil, pek benlik değil” yanıtını vererek, sağlığına önem veren ama vücut geliştirmeye merakı olmadığını anlattı.

Boş zamanlarında fotoğraf çekmeyi seviyor ve kişisel sayfasından da yayınlamayı ihmal etmiyor.

Ayrıca vakti boşken yapmayı sevdikler listesi şöyle devam ediyor: “Arabama binip tur atarım ya da deniz kıyısına giderim. Bunlar beni rahatlatır. Ailemle vakit geçirmekten de hoşlanırım…”

Kişisel hesap demişken, sosyal medyada en çok sahte hesap sahibi ünlülerden biri de Burak Özçivit. Kendi adına açılan sahte sosyal medya hesaplarına karşı hukuki savaş başlattı. Daha önce de sahte sosyal medya hesaplarıyla hayranı olan genç kızları ünlü yapma vaadiyle kandırıp para isteyen bir şebekeyi yakalatan Burak Özçivit, Facebook'taki 300'e yakın, Twitter'da da 30'u aşkın sahte hesabı kapattırmak için Vatan'daki İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne başvuruda bulundu. Sahte hesaplar son dönemde adeta ünlülerin kâbusu haline geldi.
Burak Özçivit, geleceğe de yatırımları ile dikkat çekiyor. Aile mesleği olan, kendi adı ile markalaştırarak “Balibey” adı ile et döner restaurantı açtı. Şöhretinin en vurucu karakteri olarak hafızalara kazınan Malkoçoğlu’ndan esinlenerek logoyu “Balibey” in bıyıkları olarak belirledi. İş dünyasına atılan bu adımla “Balibey Döner”le de vakit buldukça ilgileniyor.

Gene de yatırımında ki en büyük yardımcısı da babasıdır.

"Bu işi biz nesillerdir yapıyoruz. Dedem İstanbul Bakırcılar Çarşısı'nda ilk usta başısı olarak bu işe başladı. Daha da öncesi babamın dedesi Gaziantep'in ilk kebapcısı… Bu iş ile bir nevi dedeme olan vefa borcunu ödedim" demişti. Döner dükkanının meşhur logosu için İtalya’da özel çalışmalar yaptırdı.

Şu sıralar Çalıkuşu’nun Kamran’ına can veren Burak Özçivit gerek şöhret yönetimi, gerek gelecek için yaptığı akıllıca yatırımları gerekse aşk hayatındaki tutarlılığı ile bulunduğu yeri uzun yıllar koruyacaktır.

Hayatta tutarlılığınızı korumanız dileği ile…

TELEVİZYON :

2006 : Eksi 18- Murat

2008: Zoraki Koca- Ömer Özpolat

2008- 2009 : Baba Ocağı- Güven

2010 : İhanet- Emir

2010- 2011: Küçük Sırlar- Çetin Ateşoğlu

2011-2013: Muhteşem Yüzyıl- Malkoçoğlu Balibey

2013 : Çalıkuşu – Kamran (Hala yayın hayatına devam ediyor)

www.televizyongazetesi.com

eceer6@gmail.com

https://twitter.com/eceer6

https://www.facebook.com/pages/Ece-Er-%C4%B0le-Ba%C5%9Fb

 

 

 

 

 

 

 
Toplam blog
: 781
: 3899
Kayıt tarihi
: 23.09.12
 
 

16- 06- İstanbul'da doğdum. Tatbiki Güzel Sanatlar Tekstil Ana sanat dalı Moda tasarımı bölümünde..