Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

21 Temmuz '17

 
Kategori
Anılar
 

Burası Almanya değil, Türkiye güzelim

Burası Almanya değil, Türkiye güzelim
 

2016 yazıydı. Filyos'ta dayımın oğlu Remzi'de misafir kalıyordum. Remzi uyuyordu, ne güzel uyuyor. Beni uyku tutmadı, balkona çıktım bir sigara yaktım. Saat gece 2 civarıydı.Telefonum çaldı, kim bu münasebetsiz deyip açmadım. Aynı numara ikici kez çalınca telefona baktım. Ben polis memuru Mehmet,siz Gülten Kaya'nın kardeşi misiniz dedi.Evet dedim. Kardeşiniz Ereğli Devlet hasanesinde, gelseniz iyi olur dedi. Ben gece araba sürmekte zorlanıyorum dedim. Telefonu kapattım. Sabah giderim diye düşündüm ama ağır ağır gideyim dedim. Çantamı topladım Remzi'yi uyandırmadan yola çıktım. Zonguldak'ı geçtim, telefon çaldı.Gülten'in apartman komşusu bir genç, nerdesiniz dedi.Yoldayım geliyorum dedim. Ara ara bir kaç kez tekrar aradı. Hastaneye vardım, girişte polis kulübesine gittim, kendimi tanıttım. Gültenin çantasını verdiler. İçine baktım,para yoktu. Para yokmuydu diye sordum.Yoktu dediler. Gülten acilde yatıyordu. Sabaha kadar 3-4 kez tekerlekli sandalye ile tuvalete götürdüm. Bir ara görevli bir bayan, gelin altını değiştireceğiz dedi. Gitmedim,dışarı çıktım. Gültenin evine gittim, pijama almaya. Elbiselerinin içinde hastanede giyilecek bir giysi bulamadım. Neyse idare edecek bir şey buldum. Evin içi harpten çıkmış gibiydi. Camlı dolabı devrilmiş,tüm porselenler kırılmış, televizyon da askıda duruyordu. Ne olmuş bu eve diye düşündüm. Gülteni bodrum katında çıplak bulmuşlar baana anlatıldığına göre. Tekrar hastaneye gittim, doktor geldiğinde servise aldılar. Akşama doğru doktor Bülent Ecevit Üniversitesi Gastroloji bölümüne sevk etti. Almanya'dan kızı Emel de geldi. Emel Üniversite mezunu çalışan 30 yaşlarında bekar bir kızdı.

Ertesi gün benim arabamla Zonguldak'a hastaneye gittik. Gastrolojiden muayene sırası aldık. Saat 2,5-3 civarıydı. Emel hastane evraklarını istedi,sigortaya faks çekeceğim dedi,üst katlarda bir yere gitti. Muayene sırası bize geldiğinde doktor evrakları istedi,evraklar Emeldeydi. Dışarı çıkıp Emeli beklemeye başladık. Benim sinir katsayım yükselmeye başladı. Epey sonra Emel geldi,muayeneye girdik,doktor tahlil istedi. Saat beşe geliyordu. Tekrar doktorun odasına girdik. Doktor, tahliller çıkınca yatıp yatmamasına karar vereceğim dedi. Gülten yürüyebiliyordu, baygın filan değildi. Bu arada doktor hocasıyla bir telefon görüşmesi yaptı. Emel, annemin yatırılmasını istiyorum,ben bu halde bakamam dedi.Doktor yarın tahliller çıkar ona göre karar vereceğim dedi.Ben hiç söze karışmıyordum. Emel üslubunu sertleştirerek ısrar etti ama nafile. Bana da hiç bakmıyor sormuyordu. Halbuki yapmamız gereken yarın erkekden tekrar gelip tahlil sonuçlarını doktora göstermekti.

Emel gene sahnedeydi. Yolda ben annemi özele getireceğim dedi. Şaşırmıştım ama karışmadım. Oysa Ereğli hastanelerinde Gastroloji bölümü yoktu. Yine sinir katsayım artmaya başlamıştı. Ereğli'de onlar evlerine bıraktım,Akçakoca'ya evime gittim. Ertesi sabah hastaneyi arayıp tahlilleri sordum, bir kısmı daha çıkmamıştı. Bana bir bayanın daha aradığını söylediler. Anlamıştım Emel de aramıştı. Emel annesini Ereğli'de özel hastaneye yatırmış. Ben gitmedim.2 gün yatmış. Almanya'ya dönüş bileti almışlar. Telefonda Gülten bana, burada özel bir otomobille uygun fiyata anlaştıklarını, hava alanına gideceklerini söyledi. Oysa onları ben de getirebilirdim. Gülten de bana bir şey sormuyor, kızının her dediğine razı oluyordu. Emel inatçı,ben bilirici bir kişilikmiş.

Geçenlerde facebook sayfamda bir resmimi paylaşmıştım. Emel de beğenmiş.Teşekkür ederim Emelciğim ama,dayın hastaneler uzmanı,tabi sen bilmezsin. Umarım bu yazımı okursun.

 
Toplam blog
: 491
: 222
Kayıt tarihi
: 15.03.11
 
 

A.İ.T.İ.A Yönetim Bilimleri Fakültesini bitirdim. Kütüphaneci ve Maliyeciyim. Emekli oldum. İlgi al..