Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

19 Mayıs '18

 
Kategori
Gezi - Tatil
 

Bursa Gezisi

Bursa Gezisi
 

Anne kız Bursa, Cumalıkızık, Mudanya, Trilye gezisi yaptık. Tatil kısa olmasına rağmen programımız çok yoğun oldu.

İlk Gün  Gezi Duraklarımız

Bursa’da   gerek tarihi  , gerek yöresel , o kadar güzel yerler  var ki gezmeye ve görmeye doyamıyorsunuz. Gezdiğimiz yerleri   sırasıyla  kısaca anlatmaya çalışacağım.

Cumalı Kızık  

Mudanya’dan   25 dakikalık bir mesafede   yer alan köyün mis gibi bir havasında gezebiliyorsunuz.

Gezilmesi Gereken yerler 

Etnoğrafya Müzesi

Cin Aralığı

Küpeli Ev

Kınalı Kar dizisinin çekildiği konak

Meydandaki Yöresel Çarşı

Bursa Kent Meydanı

Bursa’nın merkezi  olup , dolmuşlardan tutunda minübus   ve otobüs duraklarının bulunduğu  yer. Eee nede olsa  gezimizde  bu durakları  çok kullandık.  

Bursa Kapalı Çarşı  İstanbul Kapalı Çarşı'yı andıran,  bu tarihi yerde zevkle gezip, zevkle alışveriş yapabileceğiniz  bir mekan.

Bursa Ulu Cami:  Bursa’ya  gitmişken, Namaz kılma anlamında en büyük  Cami olan Ulu Cami‘de dua etmek gerekir diye düşünüyorum. Ulu Cami hakkında bazı hurafelerin olduğunu öğrendim Neler mi? Vav işareti yanında dua edenlerin  duaların kabul olacağı, vav işareti yanında Hz.Peygamberin olduğu, vav işareti bulunduranların, neşeli ve huzurlu, bütün sıkıntılarından arındıralacağına inanılması gibi. 

Tophane Parkı: Bursa‘da Orduevinde mola vermek için  yürüyüş yaparken ,  karşımıza   Tophane yokuşunda  bulunan   Tophane Parkına rastladık. Bu parkta  Saat Kulesi, Çay Bahçesi  bulunmakta.  Çay bahçenin alt bölümünde   muhteşem manzara eşliğinde   fotoğraf  çekimi ile birlikte , Çay bahçesinde   çayınızı içerken , Bursa ‘nın gün batımını seyretme şansına sahipsiniz. Ayrıca Saat kulesininde  Bursa Belediyesi tarafından  yangın gözetleme   amacıyla  kullanıldığını belirtmekte fayda var.

Bursa Uludağı Kebapcısı  Bursa ‘da İskender   yemeden gelmek   olur mu? Tabi ki olmaz. Bu nedenle  Kent Meydanında yer alan Uludağ Kebapçı da   iskenderinizi  afiyetle yiyebilirsiniz.

İkinci  Gezi Duraklarımız

Trilye ( ZeytinBağı ) Geçimi zeytin ve balıkçılık olan Trilye’de   kalabalık ve trafikten eser yok. Huzur ve    sessizlik istiyorsanız  Bursa Triye dogru adresi . Triye halkı ile , sohbet için  çarşıda bulunan köy kahvelerine girebilirsiniz.

Trilye’de Gezilecek Yerler
Trilye Sahili
Camli Kahve
Taş Mektep
Dündar Evi
Trilye Çarşı

Mudanya
Benim  Bursa’ya çok gelmeme rağmen  Mudanya’ya  ilk  ziyaretim oldu. Mudanyalılar  ile   konuştuğumda Mudanya’nın  önceki seneler daha tenha olduğu , fakat şimdi  nüfusun çoğaldığına dair    yorumların olmasıydı.Mudanyalıların yerli halkının Giritli olmasından ötürü Girit Evlerine  bayılacaksınız. Deniz kenarında  Deniz cafe ‘de  müze giriş öncesi bir mola vermenizi  tavsiye ederim.

Mudanya’da  Gezilecek Yerler ise;
Girit Evleri
Mudanya Müzakare Müzesi
Tahir Paşa  Konağı

Ulaşım
 Büyükçekmece  ve Eminönü/Sirkeci den  BUDO  ile   haftanın her günü   belli saatlerde   1 saat 40 dk.  kadar  süren  deniz yolculuğu ile Bursa / Mudanya ‘ya  ulaşabilirsiniz.

Mudanya ‘ya ulaşımdan   sonra aşağıdaki  fotoğrafta görüldüğü BURSAKART  gişelerinden  10 liraya Bursa Kart alıp, kartı belli bir miktarda   doldum yaptıktan sonra Budo İskele önündeki F3  belediye otobüsleri Bursa ‘ya 45 dk içinde ulaşabilirsiniz.

Bursa‘dan  Mudanya‘ya farklı  bir alternatif   ise  Metro ile   Emek  istasyonunda   inip  hastane  önündeki  Mudanya   minibüs ile Mudanya ‘ya yolculuk 30 dk. kadar sürüyor.

Mudanya‘dan Trilye’ye ulaşım ise   Budo  İskele önündeki  Trilye/Zeytinbağı  minibüslerini  tercih edebilirsiniz.

Mudanya’dan Cumalı Kızık ‘a gitmek için ise ,  Kent Meydanındaki   hastane yanındaki minibüs ile  25 dakikada  köye ulaşıyorsunuz.

Yeme-İçme –Gezme 

Bursa’dan  yapmadan dönme;
Bursa Kapalı Çarşı ‘dan  Kestane Şekeri  tatmadan ve almadan
Bursa Kent Meydanında   Uludağ Kebapçıda iskender  yemeden,
Bursa Kapalı Çarşıya gitmişken  havlu satın almadan
Mudanya’da  sahilde yer alan Kafkas Cafe’de  tahinli pide  yemeden,
Mudanya’da müzeleri  gezmeden,
Mudanya deniz kenarında Deniz Cafe ‘de menemen  yemeden  
Trilye’de  Çamlı  kahvede kahve içmeden,
Trilye  sahilde  gezip  , o huzur ve sessizliği  hissetmeden,
Trilye ‘nin zeytinyağlarından tatmadan  ,
Cumalıkızık’ ta  yöresel kahvaltıdan ziyade  gözleme  yemeden,
Cumalıkızık ‘ta  Cin aralığını görmeden,
Cumalıkızık ‘ ta  Etnoğrafya müzesini gezmeden,
Cumalı kızık meydanında  yöresel  alışveriş yapmadan,
Cumalıkızık ‘ta  özellikle bol köpüklü  yayık  ayranı içmeden  dönmeyin derim

Lezzet Tramvayı Youtube Kanalında  fazlasıyla Bursa  görselleri görmek için  tık tık yapmanız yeterli  Hazır lZZET TRAMVAYI  Youtube kanalıma   girmişken ABONE olmayı ihmal etmeyin derim.

Sevgiyle Kalın 

LEZZET TRAMVAYI 

Lezzete Giden Yolculuk Lezzet Tramvayı İle Başlar

 

 

 
Toplam blog
: 5
: 133
Kayıt tarihi
: 22.02.15
 
 

Benim gibi  yemeklere meraklı  olan  okurlarımız, lezzetleri   keşfetmek  ve lezzet mekanlarını k..