Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

19 Aralık '14

 
Kategori
Sağlıklı Yaşam
 

Bütün ebeveynlerin dikkatine...

Bütün ebeveynlerin dikkatine...
 

Geçtiğimiz günlerde İzmir'deydim. Büyük torunum 9 yaşında ve ilkokul dördümcü sınıfa gidiyor. Sabah o evde yokken bir kalem almak için çalışma masasına gittim. Masanın üstünde bir aparey gördüm. Daha doğrusu aparey diyorum ne olduğunu ben de anlamadım. Sanki yanyana dizilmiş ilaç ampullerine benzer bir olaydı. Bir türlü ne olduğunu kestiremediğim bu şeyi uzun sure inceledim ve yerine bıraktım.

Akşam okuldan dönen torunuma ilk sorum bu esrarengiz aletin ne olduğu idi.Torunum bana bunun bir örgü aleti olduğunu ve biezik ördüklerini söyledi ve örülmüş bir bilezik gösterdi.

Cezaevlerinde mahkumların ördüğü cinsten bir boncuk bilezikti gösterdiği. Ben 'Sanırım elişi dersinde ödev olarak yapıyorsunuz bunları.'dediğimde 'Hayır okulda oyun olarak yapıyoruz , Ben fazla düşkün değilim ama bütün arkadaşlarım yaptıkları için ben de yapmaya başladım.diye cevap verdi torunum.

 Daha sonraki sohbetimizde bütün okulda bu tür bilezikleri örmenin çok moda olduğunu ve tüm öğrencilerin boş vakitlerinde süratle bu işi yaptıkları,yapmayan arkadaşlarını da dışladıklarını öğrendim.

Sanırım torunum da arkadaşlarından eksik kalmamak için bu zevksiz örme işine merak sarmış. Torunumun devam ettiği okul şehrin en iyi Özel okullarından biri. Bu okuldaki öğrencilerin neden böyle enteresan bir işe merak sardıklarını anlayamadım.

Dün paylaşım sitelerinden birinde bir haber okudum. Haberde bu örme aletlerinin okullarda hızla yayıldığı ve imal edildiği maddeler sebebiyle çocuklara kansorejen etkilerde bulunduğu yazıyordu. Ebeveynler bu konuda uyarılıyordu.

 Bu apareylerin yayılması sanırım ithalatçı bir takım kişilere iyi para kazandırmıştır. Çocukların ruh ve beden sağlığını dikkate almıyarak, onları böyle oyunlara alıştırmanın sonuçlarını düşünmek bile istemiyorum.

Ben bu yazımda ebeveynleri uyarmak istiyorum. Çocuklarınızı bu tip oyunlardan uzak tutmaya çalışın. Daha faydalı uğraşlar var onların yapabileceği.

Gelecek nesillerin ruh ve beden sağlığı tam olarak yetişmesini istiyorsak bunlara dikkat etmemiz gerek.


 

 
Toplam blog
: 826
: 1068
Kayıt tarihi
: 26.04.11
 
 

Ben emekli bir iktisatçıyım. 21 yıldır bir sanatçı annesiyim. Küçük kızım klasik müziğe eğilim gö..