Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

06 Aralık '17

 
Kategori
Güncel
 

Büyük Devletin Bir Şeyi (Ülke, Ekonomi, Asker) Büyük Oluyor, Bizim de Yüreğimiz Büyük Bu Sayılır mı?

Büyük Devletin Bir Şeyi (Ülke, Ekonomi, Asker) Büyük Oluyor, Bizim de Yüreğimiz Büyük Bu Sayılır mı?
 

El kadar ülke dünyaya meydan okuyoruz. Şimdi gizlemeye gerek yok amacımız büyük devlet olmak. Ancak başlıkta da görüldüğü gibi bunun şartları var.

Ya ülken(toprağın) büyük olacak, ya ekonomin, ya da askeri gücün…

Ülke (toprak) malum, ekonomi yerlerde, biraz askeriye… Ülkenin büyük olması artık mümkün değil(Osmanlı dursaydı belki) Ekonomi büyük olabilir ama ne kadar olacak ki. Sonuçta 80 milyonun 800 bin km.de üreteceği ne olur.

Büyük devletlerden örneğin Rusya’nın neyi var? Ülkesi büyük, askeri gücü var. Kuru toprak stratejik olarak Rusya’yı büyük devlet yapıyor. ABD’nin hepsi var.

Türkiye büyük devlet olduğunu iddia ediyor. Valla toprak ve ekonomiyi at bir tarafa. Böyle dünyada bir sürü ülke var. Bir de İngiltere, Fransa, Almanya ayarını da kabul etmiyoruz. Bir İngiltere, bir Almanya olmak bizi kurtarmıyor.

Ya ben Türkiye’nin askeri gücünü gerçekten merak ediyorum. Dünyanın sayılı ordularından biri olduğumuzu biliyorum hem de silah gücü olmadan. Tek başına ordusu bir ülkeyi güçlü yapar mı? Dünyada bizden başka sadece ordusuyla büyük olma iddiasında olan devlet yok. Ama bunun dışında bizi büyük yapacak bir şey de yok.

ABD’ye, Rusya’ya meydan okuduğumuzda gerçekten askeri anlamda bizden çekinmişler midir?

 
Toplam blog
: 6332
: 653
Kayıt tarihi
: 21.09.08
 
 

Sadece sayfalarda kalan yazılar şaheser olsalar bile önemsiz ve anlamsızdır. İnsanlara ulaşan ve ..