Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

27 Mart '15

 
Kategori
Güncel
 

CHP, koalisyon şeklinde de olsa iktidara yürüyor...!

CHP, koalisyon şeklinde de olsa iktidara yürüyor...!
 

Kılıçdaroğlu'nun, "siyastte bedel ödmek var" sözü, "istifa etmek" anlamına gelir mi?


Ama, "SİYASETTE BEDEL ÖDEMEK VAR" diyor... İSTİFA EDER Mİ; ya da CHP'nin her seçim sonrasında yaptığı gibi, "BU SEÇİMİN GERÇEK KAZANANI CHP"dir mi der?

Şimdi kafadan bir seçim anketi yapalım....

Nalıncı keserinin yaptığı gibi, talaşları CHP'ye yönlendirelim... Yani bu seçimde diğer partilere fazla şans vermeyelim. Bakalım nasıl bir sonuç çıkacak karşımıza?

CHP : %35

MHP : %15

HDP : %10  (Barajı aştıralım da, CHP'ye bir koalisyon ortağı şansı verelim)

AKP : % 40 (AKP kusura bakmasın, ona bu kadar kaldı)

-- Bu durumda, Cumhurbaşkanı Erdoğan, hükümet kurma görevini Davutoğlu'na verecek. Davutoğlu, CHP dışında hangi partiye el sallasa koalisyon için koşa koşa gelecek...

Sonuç : CHP dışarda kalacak...

-- AKP, %40 yerine %42-43 alırsa, barajı aşan HDP ile koalisyon yapar ki, bu durum Demirtaş'ın vereceği biraz sıkıntıya rağmen "çözüm sürecinin" şansını artırır...Yeni anayasanın yapımı da kolaylaşır...

Çünkü yeni anayasanın içeriği, CHP ve MHP'nin kabul edemeyeceği; ama HDP'nin hemen üstüne atlayacağı "demokratik" ilkelerle dolu olacaktır...

Sonuç : CHP, yine dışarda...

-- AKP'nin, MHP ile ortaklığı da mümkündür...Ama, bu ortaklıktan ancak, "günü idare eden bir hükümet" çıkar.

Sonuç : CHP, yine dışarda...

-- HDP, barajı aşamazsa...AKP, en azından tek başına iktidar olur...

Sonuç : CHP, dışarda...

-- CHP'nin, tek koalisyon hükümeti kurma şansı, AKP'nin %40'ta kalması ve HDP'nin barajı aşmasıdır. Bu durumda CHP, MHP ile bir ortaklık yapabilir. Ama bunun bir şartı var; o da benim MHP'ye bol keseden verdiğim rakamlarını birkaç puan daha üstüne çıkmasıdır.

Bu ortaklıkta, Bahçeli, Kılıçdaroğlu'nun seçim vaadi olarak emeklilere söz verdiği iki maaş ikramiyeyi kabul eder mi acaba? "O senin vaadin; benim değil" der mi?

-- HDP, barajı aşamazsa, AKP'nin oyları artacağından, CHP'nin herhangi bir partiyle  ortaklık kurma şansını da ortadan kalkar.

Bana, CHP'nin hükümet olma, Kılıçdaroğlu'nun da Başbakan olma şansı çok az gibi geliyor...Ama, Kılıçdaroğlu, söylediği gibi %35 oy alırsa oyunda kalır. "Galiptir, bu yolda mağlup" diyerek koltuğunda oturmaya devam eder...

Ama verdiği bir söz daha var : Kılıçdaroğlu,"Siyasette bedel ödemek var" diyor. Bu bedel hangi durumda ödenecek? %35 oy alamayınca mı; yoksa iktidar olamayınca mı?

Yani, her iki durumda da Kılıçdaroğlu, oyun dışında kalacak gibi görünüyor...Gerçek görüntü seçimlerden sonra ortaya çıkacak.

Hep beraber göreceğiz...

cdenizkent

27 Mart 2015

 
Toplam blog
: 979
: 1425
Kayıt tarihi
: 11.12.07
 
 

İstanbul doğumluyum. İlk, orta ve lise öğrenimi İstanbul'da tamamladım. İstanbul Üniversitesi'nde..