Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

11 Mart '18

 
Kategori
TV Programları
 

Çağatay Ulusoy Dünyayı Korumaya Geliyor/ The Protector-Koruyucu

Çağatay Ulusoy Dünyayı Korumaya Geliyor/ The Protector-Koruyucu
 

Sanırım geçen yılın bahar aylarıydı. Çağatay Ulusoy paylaştığı bir video ile Netflix ile anlaştığını bizlere bildirdi. O tarihten itibaren de bir hummalı çalışma gitti. Hayranlar merak etti, bizi sıkıştırdılar. Biz de şirketleri…. Ağızlar sımsıkı kapalı hazırlıklar yapıldı. Senaryo beğenilmedi yeniden yazıldı.

Çağatay Ulusoy Amerika’da kariyer geliştirmek ve güç toplamak için çalıştı. Biz de klavye başında sizlere haber taşımak için çalıştık. Geçtiğimiz gün Çağatay Ulusoy Netflix projesi için sette çalışmaya başladı. Ben de bana iletilen bilgiler ışığında sizleri aydınlatmaya çalıştım(1).

Artık yavaş yavaş her şey belli olmaya başladı. İlk sezon için bilindiği gibi 10 bölüm çekilecek. Sonra ki sezon planlanıyor ama bilindiği gibi şu an için sadece ilk 10 bölüm üzerine çalışılacak. Netflix Türk dizisi için “Koruyucu” adını uygun buldu. Malum karakterimiz Yavuz (Çağatay Ulusoy) önce ailesini ve sevdiklerini daha sonra da İstanbul şehrini kötülerden koruyacak. Güzel ve kuvvetli bir isim olmuş!

Dikkatimi çeken set fotoğraflarında üçgenin içinde bir göz var! Yönetmen Can Evrenol’un senaryosunun üzerinde bu göz resmedilmiş.

Şimdi bana illuminati falan demeyin.

Bu sembol Mısır’da “vicdanın kapanmayan gözü” Horus’u simgeler. “İzliyorum” demektir.

Diziye dönersek: Narcos dizisinin senaristi tarafından kaleme alındı. O3 Medya tarafından Netflix için hazırlanıyor. Diğer bilgileri verdiğim ek yazı içinde bulabilirsiniz(1).

Dizinin karakteri Yavuz aslında Mısır’ın efsanevi Tanrısı Horus’a çok benziyor. Sanırım bu yüzden de üçgen formun içerisine göz simgesi eklendi. Dizi Eylül ayı ile seyircisi ile buluşacak. Şimdi biraz Horus bilgisi paylaşırsam belki Yavuz’un hikayesine geçişimiz daha kolay olacaktır.

Horus: İsis ve Osiris’in oğludur.  Kötülüğü simgeleyen Seht ve Osiris kardeştirler. Seht, Osiris’i öldürür ve onun soyunun sürmesini istemediği için Horus’u da öldürmek ister. Horus, Osiris’in yeniden doğmuş hali olarak kabul edilir. Horus, Seht’i öldürür ve babasının tahtına geçer. Her sabah gökyüzünden yeniden doğmaya başlar. Ra ile Horus birlikte anılır. Horus’un sol gözü önemli bir simgedir. “Ay gözü” de denilen bu göz kişilerin hiçbir hareketini gözden kaçırmaz.  Bu göz günümüz dinlerinde “Vicdan”ı simgeler ve Tanrı’nın gözünden hiçbir şeyin kaçmayacağını ifade eder.  Bu göz insanın içinde olduğu içindir ki “Ay gözü” olarak da anılır. 24 saat hiç kapanmaz!

Bu efsanede Seht yani “nefis ve kötülük tanrısı” bu gözü yani vicdanı kör etmek istemiştir.  Bu göz iyileştirici ve koruyucudur.  Bu simgenin Türk kültüründeki göz boncuğu ile de direkt bağlantısı vardır. Biz Türkler bu sembolü hep “kötü ruhlar”dan korunmak için evimizde veya üzerimizde taşırız.

Bilim adamları “Vicdan”ın beyinde bir merkez olduğunu ispatladılar ve Horus’un gözü ile aynı şekle sahip olduğunu açıkladılar. Horus’un gözünün altında bulunan kıvrımın, Tanrıya ulaşmak için kat etmemiz gereken yolu ve bu yolda göze almamız gereken zorlukları, alt bölümdeki gözyaşı şeklinin ise Tanrı’nın merhametini ve bize olan sevgisini simgelediğine inanılır.

Bazı kişiler için beyin ile ilişkilendirilen bu gözün insanda bulunan Üçüncü Göz’dür. Üçüncü Göz: İç gözümüz olarak da bilinir ve 7 çakradan biridir. Gözlerimizin göremediği şeyleri algılayabildiği söylenen bir gözdür.

Çağatay Ulusoy’un Netflix dizisi ile dünya çapında bir aktör olacağını da hep birlikte fark ettik sanırım. Bu proje sadece Türk dizi ve oyuncularını değil aynı zamanda edebiyatımızın kuvvetini bir kez daha dünyaya kanıtlayacaktı.

Hayatta gücünüzü kanıtlamanız dileği ile…

http://blog.milliyet.com.tr/nihayet-cagatay-ulusoy-netflix-dizisinde/Blog/?BlogNo=583571 (1)

eceer6@gmail.com

https://twitter.com/eceer6

https://www.facebook.com/eceeryazilari

https://www.facebook.com/dizisin

https://www.facebook.com/EceERFanClub

 

 

 
Toplam blog
: 781
: 3899
Kayıt tarihi
: 23.09.12
 
 

16- 06- İstanbul'da doğdum. Tatbiki Güzel Sanatlar Tekstil Ana sanat dalı Moda tasarımı bölümünde..