Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

17 Mart '18

 
Kategori
TV Programları
 

Çağatay Ulusoy'un The Protector - Koruyucu Dizinin Yazarın Adı Niye Yok!

Çağatay Ulusoy'un The Protector - Koruyucu Dizinin Yazarın Adı Niye Yok!
 

Çağatay Ulusoy'un Netflix dizi çekimleri hızla devam ediyor. The Protector - Koruyucu adlı dizinin 1.Bölüm çekimleri sevenleri tarafından takip ediliyor. Bu çekimlerde Netflix ve hayranlarının çektiği video görüntüleri ve resimler internete düşüyor.

Bu dizi ülkemizde olduğu kadar, bütün dünya ülkelerinde büyük yankı uyandırdı. Dizilerin haberini yapan birçok yabancı site ve Dünya basını Çağatay Ulusoy'un İstanbul'un son koruyucu kahramanını canlandırdığı haberlerine geniş yer veriyor.

Başrolünde Çağatay Ulusoy’un yer aldığı, 03 Medya'nın yapımcısı olduğu ve adının ‘Protector’ (Koruyucu) olacağı açıklanan Netflix’in ilk Türk dizisi, tüm dünyada yankı buldu. Dizi haberlerini yapan birçok yabancı site, Çağatay Ulusoy’un bir kahramanı canlandıracağı dizinin haberlerine geniş yer verdi.

Okan Yalabık, Ayça Ayşin Turan, Hazar Ergüçlü ve Mehmet Kurtuluş’un da kadrosunda yer aldığı ‘Protector’, gizli bir görevle İstanbul’u korumak zorunda olduğunu öğrenen Hakan’ın hikayesi ve Leyla ile aşkını anlatıyor.

Benim de bu dizi ile ilgili blog yazılarım çok okunuyor ve Twitter da büyük ilgi görüyor. Aşağıdaki Tweettim 229 beğenme, 103 retweet ve 47 yorum almıştır. Bu takipçileri tamamı yabancı, Latin Amerika ülkeleri, Rusya ve balkan ülkelerinden. (1)

 
Dizi ile ilgili ilk resimleri önceki blog yazımda paylaşmıştım. (3) Set çekimlerinden gelen resimlerden birkaçı:
 
 
Sevenleri Çağatay Ulusoy'a çok büyük sevgi gösteriyor. Yukarıdaki fotoğrafta Çağatay'ın arabanın kaporta üzerine oturmasını dikkatinden kaçmamış bir seveni şöyle yazmış: "Bazı şeyler hiç değişmez adamım arabanın kaportasına hastaa."
 
 
Ve çekimler için set arkasında hazırlık yapıyor.
 
 
Hakan, Denizli'den Üniversite tahsili için gelmiş, iş bulup çalışması lazımdır. Romana göre Yavuz Tengizer, Türkiye geneli 19. olarak Üniversiteye girmeye hak kazanmıştır.  İstanbul'da kapalı Çarşıya iş aramaya giderken;
 
 
 
Bir Cafeye iş müracaatı yapar:
 
 
 
Kabul edilir ve hemen işe başlar. Müşterilere çay servisi yapar.
 
 
7 Mart'ta başlayan çekimler hızla devam ediyor. Dizinin senaryosunu bizim Türk senaristleri yazacaktı. Ercan Mehmet Erdem ve Pınar Bulut'un ismi geçiyordu. Ancak Akşam gazetesinin haberine ilk  bölümü Narcos'un senaristi Jason George kaleme almış. Hani bu Türk dizisi olacaktı? Niçin bizim Türk senaristler, romana göre yazmıyor anlamış değilim. Her hande sonraki bölümleri yazacaklar!
 
 
N. İpek Gökdel'in "Karakelem  Ve Bir Delikanlının Tuhaf Hikayesi" romanından esinlenen yazılacaktı. Jason Gerorge bu kitabı kaç defa okudu da ilk bölümü yazıyor.
 
Tanıtımlarda da İpek Gökdel'in ismi hiç geçmiyor.
 
Milliyet Gazetesi yazarı Sina Koloğlu, bu duruma köşesine taşımış ve "Yazara saygısızlık değil mi bu?" başlığını atmıştır. O da dizinin adı olmadığını belirtmiş, İpek Gökdel'in romanından uyarlama mı, esinleme mi? diyerek durumu gözler önüne sermiştir.
 
Ancak ortada kimsenin anlamadığı garip bir durum var. Dizinin ismi ve hikayeye konu olan kitabın ve yazarın isminin tanıtımlarda kullanılmaması dikkat çekmişti.
 
 

Yukarıdaki poster Netflix'in resmi bir panosu mu bilemiyorum. Yazarı ismi yok. İpek Gökdel bu konuya ne diyor bilemiyorum. Yazara telif hakkı ödememek içim mi bunu yapıyorlar anlamadım.

İlk bölümlerde Hakan'ın çocukluk ve gençlik yılları Denizli-Tavas'da bir köyde geçiyor. İlk bölümde olamayacak mı? Yoksa geri dönüşle mi gösterilecek. Romanda adı Yavuz, kızın adı da Aslı olarak geçiyor. Niçin bu isimler kullanılmıyor. Tamam Hakan ve Leyla'ya da itirazım yok ama!

Artık çekimler başladı. Ben şimdi pişmiş aşa su katmayayım. Nasip olursa Eylül ayında İnternette Netflix sitesinde seyredeceğiz. Bu diziyi seyretmek isteyenler mutlak Netfix sitesine üye olması gerekiyor.

Umut ediyorum bu fantastik dizi, Çağatay Ulusoy'um muhteşem oyunculuğu ile doyumsuz bir dizi olacaktır.

Çağatay Ulusoy ve ekibi başarılar dilerim.

Saygılar ve sevgiler.

Abdurrahman Balcılar

Twitter: @abbalcilar

Mail : ab.balcilar@hotmail.com

Blog: blog.milliyet.com.tr/cansever

Şahsi Blog: balcilar-blog.com

 

(1) twitter.com/abbalcilar/status/973644818248290304

(2) twitter.com/hashtag/ProudOf%C3%87a%C4%9FatayUlusoy?src=hash

(3) http://blog.milliyet.com.tr/cagatay-ulusoy-un-netflix-cekimleri-basladi--iste-yeni-imaji-/Blog/?BlogNo=583541

Not: Haber ve görseller Netflix Türkiye, Çağatay Ulusoy Tweeter sayfasından alınmıştır.

 

*Şahsi Blog sayfamda ve Milliyet Blog’da yayınlanan blog yazıları büyük bir çalışmanın ürünü olup, izinsiz ya da kaynak göstermeden alıntı yapılamaz. Aksi halde kanuni işlem yapılır.

 
Toplam blog
: 2032
: 2969
Kayıt tarihi
: 18.06.12
 
 

Emekliyim. Doğayı, Sabahın erken saatlerinde doğada yürümeyi, Hayvanları, bilhassa köpekleri çok se..