Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

17 Kasım '18

 
Kategori
TV Programları
 

Çağatay Ulusoy'un Yeni Dizisinde Geri Sayım Başladı! 14 Aralık Yayında...

Çağatay Ulusoy'un Yeni Dizisinde Geri Sayım Başladı! 14 Aralık Yayında...
 

Çağatay Ulusoy'un aylardır beklenen dizisi yayın gün belli oldu ve 14 Aralıkta yayınlanıyor. Mart ayı başında başlayan çekimler, oldu-olmadı-beğenilmedi derken her şey tamam.

14 Aralıkta ilk 10 bölüm yapımcısı Netflix tarafından yayına veriliyor.

03 Medya tarafından çekimleri yapılan dizinin önce ilk 10 bölümü çekildi, arkasından Temmuz-Ağustos aylarında ikinci 10 bölüm tamamlandı. Ekim ayı başında ilk kısa teaser yayınlandı. 3 gün önce de 1,45 dakikalık tam tanıtıcı fragman Türkçe sözlü ingilizce alt yazılı olarak yayınlandı. Ayrıca fragman 4 ayrı dilde yayına verildi.

Yayınlaması ile sadece ülkemizde değil, tüm dünya ülkelerinde yer yerinden oynadı. Hemen 1.Bölüm ilk Fragmanı yayınlanır yayınlanmaz TT listesine 7.sıradan giriş yaptı. Çok kısa zamanda 557 Bin kişi izledi.

Baş rollerini Çağatay Ulusoy ve Ayça Ayşin Turan, Hazar Ergüçlü, Okan Yalabık, Mehmet Kurtuluş, Saygın Soysal ve Burçin Terzioğlu gibi oyuncular yer alıyor. (The Protector) Hakan: Muhafız adlı dizi İstanbul'u yok etmek isteyen kötü emelleri olan, karanlık güçlere karşı korumaktır. Denizli'nin küçük bir kasabasından gelen mütevazı bir üniversite öğrencisi iken bütün hayatı allak bullak olan Hakan; "Roller dağıtılmış bize düşen de sıramız gelince oynamak." diyerek görevi kabullenir. Hakan'ı dedesinin 500 yıl önce Yavuz Sultan Selim'in tılsımlı ikiz gömleği süper güç sahibi yapacak ve koruyacaktır. İşte biz uzun soluklu 10+10 bölümlük dizide Hakan'ın mücadelesini ve maceralarını izleyeceğiz.

Merak edilen soru, yayın nerede? Bu bir Netflix internet dizisi. Sadece aboneler internetten izleyebileceklerdir.

Hürriyet yazarı Onur Baştürk, bugünkü köşe yazında; "Çağatay'ın 'Muhafız'ı tutar mı" başlıklı yazında gelişmelere yer vermiş, dizinin Netflix'in İspanyol dizisi La Casa Papel gibi popüler olur mu? Sorusunu soruyor. Türk seyircisinin biraz mesafeli davranabileceğini  söylüyor, Çağatay'ın yabancı hayranlarının katkısıyla Muhafız bol bol konuşulacak ve dolaşıma girecektir. Baş rolün İstanbul olduğunu belirtiyor, turizm yönünden İstanbul'a gizem turları başlayabilir diye yazıyor.

Gerçekten Dünya ülkelerinden Çağatay'ın milyonlarca seveni ve takipçisi var. Benim Çağatay hakkında yazılar yazmam nedeniyle, Twitter'da 1000 takipçilerimden yarıdan fazlası bilhassa Latin Amerika ülkelerinden. (Arjantin, Uruguay, Paraguay, Şili ve Meksika) Ben bu nedenle dizinin başarılı olacağını tahmin ediyorum.

İstanbul caddelerinde şu günlerde dizinin posterleri görülüyor. Sabancı Kültür merkezinde 5 Aralık'ta dizinin basın mensuplarına tanıtımı yapılacaktır. Oyuncuların da katılacağı gece saat 21.00 de, dizinin ilk bölümü gösterilecektir.

N.İpek Gökdel'in "Karakalem Ve Bir Delikanlının Tuhaf Hikayesi" romanından aktarılıyor. Ben romanı okudum, ne derece sadık kalınacağını bilmiyorum. Kendi adıma fragmanı başarılı ve doyurucu buldum. Hakan,  sanki bir yüksek atlamacı gibi atlıyor, zıplıyor, ateş topunu eline alıyor, alnına gelen kurşunu tutuyor. Bütün bunlar giydiği tılsımlı gömleğin gücünü gösteriyor.

Çağatay Ulusoy için geri sayım başladı. Netflix'te ilk Türk dizisi olaması önem kazanıyor. 14 Aralıkta yayınlanması ile 190 ülkede 104 milyon Netflix üyesi, Hakan: Muhafız ile Çağatay Ulusoy'un başarısını alkışlayacaktır.

Şansın bol olsun,  başarılar Çağatay: Muhafızımız Hakan.

Saygılar ve sevgiler.

Abdurrahman Balcılar

Twitter : abdurrahman balcılar@abbalcilar

Mail : ab.balcilar@hotmail.com

Blog: blog.milliyet.com.tr/cansever

Şahsi Blog: Abdurrahman Balcılar Blog Sayfası

 

  • *Şahsi Blog sayfamda ve Milliyet Blog’da yayınlanan blog yazıları büyük bir çalışmanın ürünü olup, izinsiz ya da kaynak göstermeden alıntı yapılamaz. Aksi halde kanuni işlem yapılır.
 
 
Toplam blog
: 2032
: 2969
Kayıt tarihi
: 18.06.12
 
 

Emekliyim. Doğayı, Sabahın erken saatlerinde doğada yürümeyi, Hayvanları, bilhassa köpekleri çok se..